Κλείσιμο

Κουτσολιούτσος: Τα ΜΜΕ παραβιάζουν το τεκμήριο αθωότητας- Δεν αποκομίσαμε περιουσιακό όφελος

Την αντίδραση του επικεφαλής της Folli Follie, Δημήτρη Κουτσουλιούτσου, προκάλεσαν τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την εμπλοκή πολιτικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. 

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Κουτσολιούτσος, εξέφρασε την ανησυχία του για τις «δίκες που διεξάγονται στους τηλεοπτικούς δέκτες και στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ για την υπόθεση της Folli Follie και παραβιάζουν βάναυσα το τεκμήριο της αθωότητας των κατηγορουμένων» συμπληρώνοντας ότι «όλες οι πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες προέρχονται από μία ενδιάμεση, δηλαδή μη οριστική, έκθεση ιδιωτικής ελεγκτικής εταιρείας, η οποία σε μεγάλο βαθμό στηρίζεται σε ενδείξεις και εκτιμήσεις, όπως ομολογούν οι ίδιοι οι συντάκτες της».

Επισημαίνει δε ότι η έκθεση αποτελεί μέρος της δικογραφίας και διοχετεύθηκε στη δημοσιότητα προτού τύχει οποιασδήποτε επεξεργασίας από τις εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές, οι οποίες είναι και οι μόνες αρμόδιες να την κρίνουν γιατί έχουν πλήρη εικόνα τη υπόθεσης. «Η άκριτη υιοθέτηση και αναπαραγωγή των εκτιμήσεων που περιέχονται στην έκθεση και κυρίως η παρουσίασή τους στην κοινή γνώμη ως αποδείξεων δημιουργεί μείζον ζήτημα προσβολής των δικαιωμάτων μας ως κατηγορουμένων», τονίζει ο πρώην πρόεδρος της Folli Follie. 

Μάλιστα υπογραμμίζει ότι η οικογένειά του όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει αποκομίσει κανένα παράνομο περιουσιακό όφελος σημειώνοντας ότι θα αποδειχθεί στο δικαστήριο.  «Μοναδικό μέλημά μας υπήρξε πάντοτε να επεκτείνουμε τον όμιλό μας και να τον καταστήσουμε παγκοσμίως γνωστό. Για τον σκοπό αυτό διαθέσαμε όλα τα προσωπικά μας χρήματα για τη στήριξη της εταιρείας και για την ενίσχυση της ρευστότητάς της», καταλήγει ο κ. Κουτσολιούτσος. 
 

Πηγή: skai.gr
TAGS: Folli Follie