Ιαβέρης σε ΣΚΑΪ: «Ευτυχώς που δεν υπήρξαν νεκροί» - Οι συμβουλές στους οδηγούς

«Ευτυχώς που δεν είχαμε νεκρούς», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΙ οδηγός αγώνων, Ιαβέρης, για τις εικόνες χάους της Αττικής Οδού με εγκλωβισμένους οδηγούς για πάνω αρκετές ώρες στα αυτοκίνητά τους.  

Ο ίδιος τόνισε και την ευθύνη των πολιτών που όπως είπε δεν υπολογίζουν τίποτα και τους διακατέχει η «μαγκιά» ενώ σημείωσε πως οι πολίτες πρέπει να βοηθούν στις προσπάθειες προστασίας τους προληπτικά.

«Έχω μείνει εγκλωβισμένος από επιλογή στο σπίτι μου καθώς στους δρόμους επικρατούν συνθήκες που δεν μπορεί να τις αντιμετωπίσει ούτε οδηγός αγώνων» ανέφερε ο ίδιος χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «οι πολίτες θα πρέπει από τη πλευρά τους να βοηθούν στην προσπάθεια που γίνεται. Όλη η προσπάθεια γίνεται για εμάς. Είναι θέμα παιδείας. Είναι ευτυχία που δεν έχουμε νεκρούς. Θα έπρεπε να καθίσουμε στα σπίτια μας». 

Αναφερόμενος στην πρώτη μέρα που ξεκίνησαν τα προβλήματα της κακοκαιρίας δήλωσε πως:  «Τη Δευτέρα το πρωί άνοιξα τις ειδήσεις και είδα ότι ήταν μποτιλιαρισμένα τα πάντα. Διερωτήθηκαν που πάνε όλοι αυτοί. Ξέρουμε μόνο να ουρλιάζουμε όταν έχουμε το πρόβλημα και μας έχει πιάσει πανικός, αλλά όχι να το προλαβαίνουμε και να βρίσκουμε λύσεις».

O κ. Ιαβέρης επισήμανε πως αν κάποιος εγκλωβιστεί δεν μπορεί να κάνει τίποτα, το ζήτημα όμως έγκειται στο τι πρέπει να γίνει πριν από αυτό: «Αν εγκλωβιστείς έχει τελειώσει η ιστορία, το θέμα είναι να μην οδηγούμε όταν δεν  μπορούμε να ελέγξουμε τις συνθήκες. Πρέπει να ελέγχουμε τα πάντα πριν μπούμε στο αμάξι μας». Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι: «αν πηγαίνουμε με 60χλμ./ώρα θέλουμε 20 μέτρα για να σταματήσουμε όταν είναι στεγνά, όταν έχει πάγο θέλουμε 160 μέτρα. 

Τόνισε μεταξύ άλλων ότι λείπει η πληροφόρηση και η ευαισθητοποίηση ενός πολίτη που έχει μια «μαγκιά» όπως είπε στο συγκεκριμένο ζήτημα. 
«Λίγο πιο σεμνοί να είναι όλοι οι οδηγοί για να μην υπάρχουν ατυχήματα, για να γυρνά ο κόσμος στις αγκαλιές των συνανθρώπων του», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Οι συμβουλές στους οδηγούς

Ο κ. Ιαβέρης σε συνθήκες όπου το έδαφος γλιστράει τόνισε οι οδηγοί:

  • Πρώτα να φορούν ζώνη και μετά να ξεκινούν
  • Να έχουν μικρή ταχύτητα και κινήσεις τους να είναι απαλές

Σημείωσε μεταξύ άλλων πως το χιόνι που είναι πάνω από κάθε αμάξι θα πρέπει να το ρίχνουμε γιατί αυτό πάει στον από πίσω.
«Προτεραιότητα είναι η ανθρώπινη ζωή. Η μεγαλύτερη κατάρα είναι να χάσεις παιδί και τα παιδιά σκοτώνονται στους δρόμους», δήλωσε ενδεικτικά. 
 

Δείτε όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr