Σε περίπου δυο με δυόμιση ώρες θα δοθεί στην κυκλοφορία και η Αττική Οδός δήλωσε στη 13. 30 μετά το μεσημέρι στον ΣΚΑΙ,  o υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Επίσης από πλευράς εταιρίας έγινε γνωστό ότι θα δοθεί σχετική ανακοίνωση στις επόμενες ώρες.

Η αποζημίωση των 2. 000 ευρώ στους πολίτες που ταλαιπωρήθηκαν στην Αττική οδό, θα δοθούν άμεσα, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Καραμανλής.

Τόνισε ότι όσοι το επιθυμούν, έχουν τη δυνατότητα να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη και να διεκδικήσουν μεγαλύτερη αποζημίωση.

Ο υπουργός ανέφερε ότι είναι η πρώτη φορά που οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να πάρουν αποζημίωση από εκείνους που ευθύνονται για την ταλαιπωρία τους.

Όπως εξήγησε αυτή η δυνατότητα δόθηκε με νόμο της σημερινής Κυβέρνησης γεγονός που σημαίνει ότι το Κράτος είναι υποχρεωμένο να αναγνωρίζει τις αστοχίες και να τις μετουσιώνει σε ουσιατικες πράξεις.

Ο κύριος Καραμανλής ανακοίνωσε ότι εντός 25 ήμερων θα δοθεί το πόρισμα για το τι ακριβώς συνεβει στην Αττική Οδό και αν πρέπει να υπάρξουν κυρώσεις, θα υπάρξουν και θα είναι πολύ αυστηρές.

"Από δω και στο εξής δεν βάζουμε και δεν κρύβουμε τα πράγματα κάτω από το χαλί", τόνισε ο κύριος Καραμανλής και πρόσθεσε: "Με ψυχραιμία θα ερευνήσουμε όλα τα δεδομένα και θα αποδώσουμε ευθύνες οπού και αν υπάρχουν".

Ανάλογη διαδικασία θα ακολουθηθεί κα με τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Όπως ανέφερε ο Υπουργός το πρόβλημα με τα τρένα δημιουργήθηκε γιατί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ επέτρεψε την Δευτέρα το απόγευμα να αναχωρήσουν 4 αμαξοστοιχίες, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν τα γνωστά προβλήματα.

Δείτε όλες τις ειδήσεις 

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις