Κλείσιμο

Η καταστροφή με αριθμούς

Στοιχεία που καταδεικνύουν το μέγεθος της καταστροφής κατά τη διάρκεια των πρωτοφανών σε έκταση πυρκαγιών έδωσε στη δημοσιότητα το Πυροσβεστικό Σώμα, στην τελευταία ενημέρωσή του για την εξέλιξη των πυρκαγιών.

Συγκεκριμένα, το διάστημα από 23 Αυγούστου 31 Αυγούστου μόνο στην περιοχή της Πελοποννήσου εκδηλώθηκαν 137 πυρκαγιές, ενώ τις κρίσιμες ημέρες 23 Αυγούστου, 24 Αυγούστου και 25 Αυγούστου εκδηλώθηκαν συνολικά 82 πυρκαγιές.

Συνολικά στις πυρκαγιές της Πελοποννήσου χρησιμοποιήθηκαν 930 πυροσβεστικά οχήματα, 7.130 πυροσβέστες, μόνιμοι και συμβασιούχοι, περίπου 3.000 στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων, 200 εθελοντές πυροσβέστες του Πυροσβεστικού Σώματος, δεκάδες εθελοντικές ομάδες με εκατοντάδες εθελοντές, καθώς και ενεργοί πολίτες.

Η ξένη βοήθεια αποτελείτο από 23 αεροσκάφη και 18 ελικόπτερα, με σύνολο προσωπικού που τα υποστήριζαν 319 άτομα.

Το σύνολο των πεζοπόρων τμημάτων αποτελείτο από 402 άτομα, με 32 οχήματα και συγκεκριμένα: η Κύπρος με 139 άτομα και 14 οχήματα, η Γαλλία με 72 άτομα, το Ισραήλ με 60 άτομα, η Ουγγαρία με 19 άτομα και 5 οχήματα, η Η Αλβανία με 4 άτομα και 1 όχημα, η Σερβία με 55 άτομα και 7 οχήματα, η Βουλγαρία με 46 άτομα και 5 οχήματα και μία Διεθνής Ομάδα Εθελοντών αποτελούμενη από 7 άτομα.

Στη χώρα μας παραμένει μόνο η δύναμη της Βουλγαρίας, ενώ οι υπόλοιπες αποστολές έχουν αποχωρήσει.

• • Ακόμα, το Πυροσβεστικό Σώμα τονίζει την άριστη και αποτελεσματική συνεργασία που είχαν η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, το Πυροσβεστικό Σώμα και η Πολεμική Αεροπορία και εκφράζει τις ευχαριστίες του προς όλους τους φορείς και πολίτες, καθώς και τις ξένες δυνάμεις που συμμετείχαν στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

Ευχαριστίες απευθύνει η Πυροσβεστική και σε όσους συνεισέφεραν οικονομικά για την ενίσχυση του Πυροσβεστικό Σώματος και των οικογενειών όσων έχασαν τη ζωή τους.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, την πορεία των πυρκαγιών από την Πυροσβεστική αναφέρεται ότι όλες έχουν κατασβεστεί, αλλά παραμένουν ισχυρές δυνάμεις για την αντιμετώπιση τυχόν αναζωπυρώσεων.
Πηγή: skai.gr