Γιάννης Ιωαννίδης: Ο αθλητικός και πολιτικός κόσμο αποχαιρετά τον θρυλικό προπονητή

Συγκινούν οι αναρτήσεις για τον θάνατο του θρυλικού πρώην καλαθοσφαιριστή, προπονητή και πολιτικού

Σύσσωμος ο πολιτικός και αθλητικός κόσμος συγκινημένος αποχαιρετά τον θρύλο του ελληνικού μπάσκετ, Γιάννη Ιωαννίδη.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης πρώην καλαθοσφαιριστής, προπονητής και πολιτικός ήταν 78 ετών.

Αναγνωρίζεται ως ένας από τους κορυφαίους προπονητές στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ: συνολικά κατέκτησε 12 πρωταθλήματα και 6 κύπελλα.

Παραμένει μέχρι σήμερα ο προπονητής που κρατάει το ρεκόρ των περισσότερων τίτλων πρωταθλητή Ελλάδας, αφού κέρδισε 12 (έναν παραπάνω από τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς), καθώς και των περισσότερων νικών σε αγώνες πρωταθλήματος (418 νίκες).

Τασούλας: Η ζωή του Γιάννη Ιωαννίδη ταυτίσθηκε με την άνθηση της ελληνικής καλαθοσφαίρισης

Ειλικρινά και βαθιά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γιάννη Ιωαννίδη εκφράζει ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, ο οποίος μιλά για ένα «ξεχωριστό άνθρωπο» που θα θυμόμαστε με περηφάνεια.

Στην δήλωσή του για την εκδημία του πρώην βουλευτή και προπονητή καλαθοσφαίρισης, Γιάννη Ιωαννίδη, ο πρόεδρος της Βουλής τονίζει:

«Με ιδιαίτερη θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Γιάννη Ιωαννίδη, μιας μεγάλης μορφής του ελληνικού αθλητισμού και βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης από το 2004 έως το 2015. Η ζωή του Γιάννη Ιωαννίδη ταυτίσθηκε με την άνθηση της ελληνικής καλαθοσφαίρισης, στην οποία διακρίθηκε ως πρωταθλητής από τα εφηβικά του χρόνια, ενώ στη συνέχεια διέπρεψε ως προπονητής κατακτώντας μια κορυφαία θέση στην ιστορία του αθλήματος. Με το πάθος του, το ταλέντο του, την επιμονή και τον επαγγελματισμό του, κατάφερε να οδηγήσει τις ομάδες που προπονούσε στην κορυφή και συνέβαλε όσο λίγοι στη δημοφιλία του μπάσκετ και στην ενεργή ενασχόληση πολλών νέων με αυτό. Την πολυετή προσφορά του στον αγωνιστικό αθλητισμό ακολούθησε η προσφορά του στα κοινά ως εκλεγμένος βουλευτής της Ν.Δ. αλλά και ως Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού σε δύο κυβερνητικές θητείες».

Κασσελάκης: Ο απόηχος προπονητή που άλλαξε το ελληνικό μπάσκετ

«Στη δική μου γενιά έφτασε ο απόηχος ενός προπονητή που άλλαξε το ελληνικό μπάσκετ για πάντα» έγραψε στο facebook ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης με αφορμή το θάνατο του Γιάννη Ιωαννίδη.

Ο κος Κασσελάκης, ανήρτησε μάλιστα μια χαρακτηριστική φωτογραφία του Γιάννη Ιωαννίδη, του Νίκου Γκάλη και του Παναγιώτη Γιαννάκη και σχολίασε πως στη φωτογραφία βλέπουμε, δύο θρυλικούς παίκτες, κι ανάμεσά τους ο θρύλος που έπαιζε από τον πάγκο.

«Αντίο στον Γιάννη Ιωαννίδη»

«Ο Γιάννης Ιωαννίδης, μεγάλος μαχητής των γηπέδων, της πολιτικής και της κοινωνικής ζωής, έχασε από τον σκληρότερο των αντιπάλων», αναφέρει σε δήλωση της η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Δώρα Αυγέρη.

«Από παιδάκι στον 'Αρη, πρώτα παίκτης μετά προπονητής, συνέδεσε την παρουσία του με τον ‘αυτοκράτορα', όπως ονομάστηκε στα χρόνια του η αγαπημένη του ομάδα. Ακολούθησαν η Λάρισα, η Εθνική Ελλάδος, ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ», αναφέρει για τον Γιάννη Ιωαννίδη η κ. Αυγέρη και σημειώνει: «Παντού πρωταγωνιστής, όπως αργότερα και στα έδρανα της Βουλής ή ως υπουργός. Για όλους αυτούς τους αγώνες, στη μνήμη μας θα κρατάει πάντα τον τίτλο του νικητή, ακόμη κι αν ο τελευταίος του αντίπαλος, ο θάνατος, φαντάζει ανίκητος.

Βορίδης: Σφράγισε την ιστορία του ελληνικού μπάσκετ

"Ο ελληνικός αθλητισμός θρηνεί την απώλεια του θρυλικού παίκτη και προπονητή Γιάννη Ιωαννίδη. Πρώην βουλευτής και υπουργός της παράταξής μας, ο πρωταθλητής «ξανθός» σφράγισε την ιστορία του ελληνικού μπάσκετ", επισημαίνει, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης. Κλείνοντας, εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος και τους οικείους του.

Αυγενάκης: O «ξανθός» έγραψε ιστορία

Καλό ταξίδι».

Ο «Ξανθός», όπως επικράτησε να αποκαλείται στον μπασκετικό κόσμο, έγραψε τη δική του ιστορία και δικαίως ανήκει στο πάνθεον της ελληνικής καλαθοσφαίρισης, ανέφερε ο Υπουργός Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, για τον θάνατο του Γιάννη Ιωαννίδη.

«Μία από τις πιο ιστορικές μορφές του ελληνικού μπάσκετ, ένας θρύλος του ελληνικού αθλητισμού, δεν βρίσκεται πια μαζί μας. Ο Γιάννης Ιωαννίδης, ως προπονητής, συνέδεσε το όνομά του με τον σπουδαίο Άρη της δεκαετίας του ’80, οδήγησε την ομάδα του Ολυμπιακού σε μεγάλες δόξες τη δεκαετία του ’90, ενώ, μεταξύ άλλων, διετέλεσε και προπονητής της «επίσημης αγαπημένης».

Πέραν της επιτυχημένης καριέρας του στους μπασκετικούς πάγκους, ο Γιάννης Ιωαννίδης υπήρξε επί σειρά ετών Βουλευτής με τη ΝΔ, ενώ κατείχε επί δύο έτη τη θέση του Υφυπουργού Αθλητισμού. Συνυπήρξαμε στα έδρανα της Βουλής, με τις πορείες μας να έχουν κοινό παρονομαστή το καλό της αθλητικής μας οικογένειας.

Ο «Ξανθός», όπως επικράτησε να αποκαλείται στον μπασκετικό κόσμο, έγραψε τη δική του ιστορία και δικαίως ανήκει στο πάνθεον της ελληνικής καλαθοσφαίρισης, ενώ άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του και στην ελληνική πολιτική σκηνή.

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του».

Νίκος Ανδρουλάκης: Ο «ξανθός» του ελληνικού μπάσκετ δεν είναι πια κοντά μας

Ο «ξανθός» του ελληνικού μπάσκετ δεν είναι πια κοντά μας, αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, για τον θάνατο του Γιάννη Ιωαννίδη.

«Ο Γιάννης Ιωαννίδης συνέδεσε το όνομα του με τις χρυσές στιγμές του αθλήματος κάνοντας ολόκληρες γενιές Ελλήνων να το αγαπήσουν.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του» αναφέρει ο κ.Ανδρουλάκης .

ΚΚΕ: Άφησε το δικό του ανεξίτηλο αποτύπωμα στον αθλητισμό και στην προπονητική

«Ο Γιάννης Ιωαννίδης υπήρξε μια κορυφαία προσωπικότητα του ελληνικού μπάσκετ και συνολικά του αθλητισμού, που συνέδεσε το όνομά του με μεγάλες επιτυχίες ελληνικών ομάδων, ιδιαίτερα του 'Αρη της δεκαετίας του ‘80.

Με το αγωνιστικό του πνεύμα, το πάθος και τον "εκρηκτικό" του χαρακτήρα, ο "Ξανθός" άφησε το δικό του ανεξίτηλο αποτύπωμα στο χώρο του αθλητισμού και κυρίως της προπονητικής, καταφέρνοντας να γίνει ο προπονητής με τα περισσότερα πρωταθλήματα Ελλάδας στο μπάσκετ.

Το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του» αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για τον θάνατο του Γιάννη Ιωαννίδη.

Πολύ συγκινητική ήταν ανάρτηση που έκανε στο facebook ο Νίκος Γκάλης.

Όπως αναφέρει νιώθει ότι έφυγε ένας δικός του άνθρωπος, ένας μεγάλος αδελφός και τονίζει πως μαζί έζησαν απίστευτες στιγμές χαράς.

«Έφυγε ο Γιάννης... Ένας σπουδαίος δάσκαλος για το μπάσκετ, ένας πετυχημένος επαγγελματίας, ένας Νικητής. Ζήσαμε μαζί απίστευτες στιγμές χαράς αλλά και κάποιες λιγότερες στιγμές λύπης. Νιώθω ότι έφυγε ένας δικός μου άνθρωπος, ένα μέλος της ευρύτερης οικογένειάς μου, ένας μεγάλος μου αδερφός. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του, η παρακαταθήκη του Γιάννη Ιωαννίδη στην κοινωνία μας είναι η κληρονομιά που αφήνει πίσω του ένας Πρωταθλητής. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει, καλό ταξίδι φίλε μου...», γραφει χαρακτηριστικά.

Η ΠΑΕ των «ερυθρόλευκων» αποχαιρέτησε τον «Ξανθό», τονίζοντας πως έγραψε ιστορία με «χρυσά» γράμμα στο τμήμα μπάσκετ της ομάδας.

«Με το ταλέντο σου, το πάθος σου, την προσωπικότητά σου, την αφοσίωση και την σκληρή δουλειά σου ως προπονητής άλλαξες την ιστορία του ελληνικού μπάσκετ. Η τεράστια προσφορά σου στον Ολυμπιακό και τον ελληνικό αθλητισμό δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Σε ευχαριστούμε για όλα και θα σε θυμόμαστε για πάντα... Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Γιάννη Ιωαννίδη», αναφέρουν οι Πειραιώτες.

Παράλληλα, τα συλληπητήρια της εξέφρασε και η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και ο πρόεδρος Βαγγέλης Λιόλιος.

Πηγή: skai.gr