Κλείσιμο

Εκκλησία - γκαλερί

Αμερικανίδα, φέρεται να αγόρασε παράνομα την εκκλησία των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο κατεχόμενο χωριό Φτέρυχα και τη μετέτρεψε σε σπίτι, εργαστήρι τέχνης και γκαλερί, εκφράζει, σύμφωνα με ανακοίνωση της Μητρόπολης Κυρήνειας.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο Μητροπολίτης Κυρήνειας, Παύλος με επιστολή του προς τους πρέσβεις των χωρών- μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου και τους γενικούς γραμματείς του Συμβουλίου της Ευρώπης και της ΟΥΝΕΣΚΟ "εκφράζει τον αποτροπιασμό του για τη νέα πράξη ιεροσυλίας του ψευδοκράτους και διαμαρτύρεται έντονα για τη συστηματική ασέβεια των Τούρκων προς τη θρησκευτική μας κληρονομιά".

Ο Μητροπολίτης Κυρήνειας καλεί παράλληλα τις ξένες κυβερνήσεις να λάβουν μέτρα, ώστε να διασωθούν η πολιτιστική και η θρησκευτική κληρονομιά της Κύπρου.

Πρόκειται για τη δεύτερη εκκλησία που πωλείται καθώς η Παναγία Χρυσοτριμιθιώτισα, στο κατεχόμενο Τριμίθι, παραχωρήθηκε σε αλλοδαπή, που τη μετέτρεψε σε εργαστήριο γλυπτών.

Το γεγονός αυτό αποκάλυψε συνεργείο του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου, που πήγε στο Τριμίθι, επτά χιλιόμετρα δυτικά της Κερύνειας, για σκοπούς παρουσίασης αφιερώματος στο χωριό, από την τουρκόφωνη εκπομπή Μπιζ (Εμείς).
Πηγή: skai.gr