Εκκενώνεται το κέντρο κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα

Οι περίπου 700 μετανάστες θα μεταφερθούν με λεωφορεία, στη Μαλακάσα και στη δομή στην Πέτρου Ράλλη - Σε ετοιμότητα οι εγκαταστάσεις της ΕΛΑΣ

Εκκενώνονται προληπτικά οι εγκαταστάσεις στην Αμυγδαλέζα λόγω της φωτιάς που μαίνεται στην περιοχή του Μενιδίου.

Στο κέντρο κράτησης μεταναστών βρίσκονται περίπου 700 μετανάστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μεταφορά των μεταναστών θα γίνει με λεωφορεία, στη Μαλακάσα  όπου σύμφωνα με το υπουργείο υπάρχει χώρος για την προσωρινή φιλοξενία τους.

Για την ώρα δεν πρόκειται να εκκενωθούν οι εγκαταστάσεις που έχει η ΕΛΑΣ στην Αμυγδαλέζα (Σχολή των Αξιωματικών, τεχνικές υπηρεσίες), αλλά έχει δοθεί εντολή να είναι όλοι σε ετοιμότητα σε περίπτωση που η φωτιά πλησιάσει επικίνδυνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου δεν υπήρξε άμεσος κίνδυνος για τη δομή ή για τους μετανάστες, αλλά η απόφαση ελήφθη για καθαρά προληπτικούς λόγους από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου μετά από εισήγηση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Εξάλλου, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές από χθες υπήρχε επικοινωνία μεταξύ των δύο υπουργείων για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Λίγο νωρίτερα εκκενώθηκαν οι περιοχές της Αγίας Παρασκευής, του στρατοπέδου Καποτά και του Λεφάντω, ενώ πλέον οι φλόγες απειλούν το στρατόπεδο Καποτά.

Μάχη δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι εθελοντές για να σωθούν τα σπίτια και στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρώσου, στο Μενίδι. 

Πηγή: skai.gr