Δίωξη για πλημμέλημα για το fake τηλεφώνημα στην Κυψέλη - Ελεύθερος ο 52χρονος

Για το πλημμέλημα της ψευδούς καταγγελίας στις Αρχές διώκεται ο 52χρονος για το fake τηλεφώνημα που κατά την αστυνομία, έγινε η αιτία για τα επεισόδια στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, το βράδυ της Παρασκευής.

Παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές και αφέθηκε ελεύθερος. Θα δικαστεί όταν λήξουν τα μέτρα για τον κορωνοϊό και για τα ποινικά δικαστήρια.

Τι ακριβώς συνέβη

Η αστυνομία επενέβη τα ξημερώματα του Σαββάτου στην πλατεία γιατί «εκλήθη τηλεφωνικά από ιδιώτη που επικαλέσθηκε κίνδυνο ζωής», αναφέρει ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό.

Οι αστυνομικές δυνάμεις δέχθηκαν επίθεση μόλις εισήλθαν στην πλατεία με μπουκάλια, ξύλα και πέτρες. Ο ιδιώτης δεν απαντούσε πλέον στις επανειλημμένες κλήσεις των αστυνομικών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 52χρονος, ομολόγησε ότι τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση, αλλά όχι και το περιεχόμενο του τηλεφωνήματος.

Χρυσοχοίδης: Στημένη παγίδα στην Κυψέλη

Μιλώντας νωρίτερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, 100,3 ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης έκανε λόγο για στημένη παγίδα στην Κυψέλη και πρόσθεσε πως η αστυνομία δεν θα πήγαινε στο σημείο αν δεν είχε προηγηθεί η ψευδής κλήση του πολίτη.

Πηγή: skai.gr