Διευκολύνσεις εμβολιασμένων: Πώς θα λειτουργήσουν εστίαση, θέατρα, αθλητισμός

Νέα δεδομένα για την λειτουργία των κλειστών χώρων εστιατορίων,  κινηματογράφων,  θεάτρων αλλά και των ανοιχτών χώρων, αυξημένου συγχρωτισμού, τίθενται σε ισχύ  από τις 15 Ιουλίου.

Από την συγκεκριμένη ημερομηνία και μετά, οι χώροι εστίασης και ψυχαγωγίας θα χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: αποκλειστικά για εμβολιασμένους και σε μεικτούς.

Στην πρώτη περίπτωση, θα έχουν πρόσβαση όσοι ολοκλήρωσαν τον εμβολιασμό και έχουν μεσολαβήσει 14 ημέρες ή έχουν αποδεδειγμένα νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο.

Οι χώροι που θα δέχονται αμιγώς εμβολιασμένους πολίτες θα λειτουργούν με μέγιστη κάλυψη του 85% της χωρητικότητάς τους και χωρίς χρήση μάσκας.

Όσον αφορά στους μεικτούς χώρους, το όριο  θα φτάνει έως το 75% . 

Σε αυτούς θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και θα μπορούν να εισέλθουν και όσοι έχουν υποβληθεί σε μοριακό ή rapid τεστ με αρνητικό αποτέλεσμα κατά τις τελευταίες 48 ώρες.

Όπως διευκρίνισε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, για την είσοδο στους μεικτούς χώρους θα γίνεται χρήση του Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού το οποίο καλύπτει εκτός από τους εμβολιασμένους και τους πολίτες με αρνητικό μοριακό ή rapid τεστ κορωνοϊού.

Παράλληλα από τις 15 Ιουλίου τα ανοιχτά και κλειστά γήπεδα  ξεκινούν την λειτουργία τους με υποχρεωτική την χρήση μάσκας και μόνο  για τους εμβολιασμένους και νοσήσαντες.

Πηγή: skai.gr