Διάλογος κυβέρνησης - COSCO για επιμέρους τροποποιήσεις

Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της υπουργού Οικονομίας με τον πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, ενώ το ενδιαφέρον στρέφεται στη νέα, κρίσιμη συνάντηση που θα έχει η κα Κατσέλη  με τους λιμενεργάτες, το πρωί της Πέμπτης. 

Ο Λουό Λινκουάν τόνισε ότι υπάρχει εμπιστοσύνη στη νέα ελληνική πλευρά και ότι έχει και τον τρόπο και τη θέληση να λύσει το πρόβλημα της απεργίας το συντομότερο δυνατό στο λιμάνι του Πειραιά.

Από την πλευρά της η κα Κατσέλη διευκρίνισε ότι δεν εξετάζεται η ακύρωση της ισχύουσας σύμβασης, αλλά θα υπάρξει διάλογος με την Cosco που θα οδηγήσει σε επιμέρους τροποποιήσεις για τους εργαζόμενους κοινή συναινέσει .

Νωρίτερα, η κα Κατσέλη, εξερχόμενη του Μεγάρου Μαξίμου, έκανε λόγο για νέα σύμβαση με τη θυγατρική της COSCO, με σκοπό - όπως είπε – «να διασφαλιστούν καλύτερα τα εργασιακά δικαιώματα».

Η κα Κατσέλη πρόσθεσε ότι ο ΟΛΠ και η ΣΕΠ συμφώνησαν να συζητήσουν από μηδενική βάση το πλαίσιο συνεργασίας στις προβλήτες 1 και 2, γεγονός- όπως είπε - που θα έχει πολλά θετικά για τους εργαζόμενους.

Αγωνία

Ξεπέρασαν τα 5 εκατ. ευρώ οι ζημιές των βιομηχανιών της Αττικής, λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας των λιμενεργατών, επισημαίνει σε υπόμνημα προς την υπουργό Οικονομιας Λούκα Κατσέλη ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Αττικής. Όπως αναφέρει, "σε αυτό το ποσό δεν έχουν υπολογιστεί ακόμα οι επιβαρύνσεις από τη  μεταφορά προϊόντων σε άλλα λιμάνια της χώρας".

Επανερχόμενη στο θέμα της συνεχιζόμενης απεργίας στο λιμάνι η Ντόρα Μπακογιάννη υπενθύμισε ότι το Δημόσιο χάνει κάθε μέρα 3 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ταυτόχρονα χιλιάδες τόνοι εμπορευμάτων παραμένουν εγκλωβισμένοι ή μεταφέρονται σε λιμάνια του εξωτερικού. «Καλό θα ήταν λοιπόν η υπουργός Οικονομίας, αν έχει απορίες, να ρωτήσει τους χιλιάδες επαγγελματίες που υφίστανται τις συνέπειες αυτών των εξελίξεων και των ανεύθυνων και λαϊκίστικων εξαγγελιών του ΠΑΣΟΚ που τις προκάλεσαν. Αν, παρά ταύτα, εξακολουθεί να έχει απορίες, ας ρωτήσει τον κ. Πάγκαλο», κατέληξε η κα Μπακογιάννη.
Πηγή: skai.gr