Κλείσιμο

«Σας ευχαριστούμε που στέκεστε στο πλευρό των κατοίκων της Χάλκης»

Του Νίκου Παπαχρήστου

Στο νησί του Χαλκού, την όμορφη Χάλκη, βρέθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, κ.Γιώργος Πατούλης και ο Γεν.Διευθυντής του φιλανθρωπικού οργανισμού της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», κ.Κωστής Δήμτσας, μαζί με συνεργάτες τους προκειμένου να προσφέρουν είκοσι κούτες φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό για τις ανάγκες των κατοίκων. Η ενέργεια αυτή, στο πλαίσιο και της πρωτοβουλίας «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ», που βρίσκεται σε εξέλιξη με τη στήριξη του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, αποτελεί το δεύτερο βήμα της συνεργασίας μετά τη δημιουργία του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, που λειτουργεί στην Αθήνα από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Το φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό παραδόθηκε στο δήμαρχο της Χάλκης Μιχάλη Πατρό και ακολούθως υπογράφηκε το πρωτόκολλο αποδοχής της δωρεάς.

«Το ευχαριστώ ακούγεται λίγο και μικρό μπροστά σε μια τέτοια ενέργεια που μας δείχνει ότι δεν είμαστε μόνοι. Έχουμε και μπορούμε να στηριζόμαστε σε ανθρώπους που δεν μας ξεχνούν αλλά μας ενισχύουν σε αυτή την ακριτική περιοχή της Ελλάδος με θέληση και αποφασιστικότητα. Μας συγκινεί και μας ανακουφίζει. Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και ο ΙΣΑ έρχεται να διευκολύνει τη δική μας αποστολή και προσπάθεια για καλύτερη παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς σε ένα νησί που το 67,4% είναι συνταξιούχοι», δήλωσε ο δήμαρχος Χάλκης Μιχαήλ Πατρός.

Το δημοτικό συμβούλιο της Χάλκης, με ομόφωνη απόφασή του, αποδέχθηκε την πρωτοβουλία της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για την στήριξη των ανασφάλιστων, των αστέγων και άλλων ευπαθών κοινωνικών ομάδων που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση.

«Συνεχίζουμε με τη Χάλκη, το δεύτερο νησί που υιοθετούμε ως Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής για να καλύψουμε τις ανάγκες των κατοίκων σε φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό. Όμως δεν θα περιοριστούμε μόνον σε αυτά αλλά με την συνεργασία του δήμου είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε σε συγκεκριμένες οικογένειες που δοκιμάζονται περισσότερο από την οικονομική κρίση διάφορα είδη για τις καθημερινές ανάγκες τους, όπως ρούχα, σχολικά είδη, υποδήματα αλλά και τρόφιμα εάν κριθεί αναγκαίο. Επίσης καταγράψαμε μια σειρά άλλων προβλημάτων που σχετίζονται με την παροχή ιατρικής φροντίδας όπως για παράδειγμα αυτών που δημιουργούνται όταν διακόπτονται η θαλάσσιες συγκοινωνίες , κυρίως τους χειμερινούς μήνες, που αντιμετωπίζονται με την ηρωική προσπάθεια των ανδρών του λιμενικού που με το ναυαγοσωστικό σκάφος αναλαμβάνουν την μεταφορά των ασθενών στο νοσοκομείο της Ρόδου. Αναζητούμε τρόπους για την αμεσότερη φροντίδα των ασθενών των ακριτικών μας περιοχών ενώ το επόμενο διάστημα ομάδα εθελοντών ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, σε συνεννόηση με τις τοπικές Αρχές, θα επισκεφθεί τα ακριτικά νησιά μας προκειμένου να εξετάσει τους κατοίκους», δήλωσε στο Amen.gr ο κ.Γιώργος Πατούλης, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

«Μας δίνετε κουράγιο για να συνεχίσουμε τη μάχη κατά της φτώχειας και να σταθούμε δίπλα στον πάσχοντα άνθρωπο. Θέλω να σας μεταφέρω τις ευχές του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου και να σας διαβεβαιώσω ότι το μυαλό μας και η σκέψη μας βρίσκεται δίπλα σας. Δεν είναι τόσο η αξία της βοήθειας που θέλουμε να κρατήσετε στην καρδιά σας αλλά ο συμβολισμός της πράξης που θέλει να υπογραμμίσει ότι βρισκόμαστε δίπλα σας και είμαστε μαζί μια γροθιά. Και όλοι μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες που ήρθαν και να βγούμε νικητές», δήλωσε ο κ.Κωστής Δήμτσας, Γεν.Διευθυντής της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ».

Πηγή: Amen.gr
Πηγή: skai.gr