Κλείσιμο

Από Τσικνοπέμπτη «Κορωνοπέμπτη»; Εντατικοί έλεγχοι από ΕΛΑΣ που... κάθεται στα κάρβουνα

«Στα κάρβουνα» κάθονται οι αρχές για το ενδεχόμενο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού λόγω Τσικνοπέμπτης. Ο αριθμός των πολιτών που μετακινούνται πλέον είναι πολύ μεγάλος, ανεξαρτήτως λοκντάουν, λόγω της κόπωσης από τα περιοριστικά μέτρα. Για να μην γίνει η Τσικνοπέμπτη... «Κορωνοπέμπτη», η ΕΛΑΣ θα διενεργεί εντατικούς ελέγχους για άσκοπη μετακίνηση έως αργά το βράδυ. 

Στο πλαίσιο αυτό, η διεύθυνση τροχαίας Αττικής έχει τοποθετήσει τουλάχιστον 35 – 40 μπλόκα,  ενώ ξεχωριστά μπλόκα έχουν τοποθετηθεί και από κατά τόπους αστυνομικά τμήματα δηλαδή ίσως και παραπάνω από 60 μπλόκα. Η ΕΛΑΣ επικεντρώνεται σε κεντρικούς οδικούς άξονες (Εθνικές Οδοί, Μεσογείων, Πεντέλης, Βάρης – Κορωπίου κλπ), αλλά δυσκολότερη κρίνεται η “μάχη της ταράτσας” και της αυλής. Εάν γίνονται αντιληπτές παραβάσεις σε σπίτια λόγω καταγγελίας ή περιπολίας αστυνομικών, αναγκαστικά θα καλείται εισαγγελέας καταγράφονται πρόστιμα.

Την Τσικνοπέμπτη ξεκινούν ουσιαστικά οι εκδηλώσεις της Αποκριάς, οι οποίες κορυφώνονται με τα Κούλουμα την Καθαρά Δευτέρα, επομένως η ΕΛΑΣ θα συνεχίσει να επαγρυπνεί. 

Με αφορμή την Τσικνοπέμπτη το πρωί ο πρωθυπουργός κάλεσε τους πολίτες να «τσικνίσουν» μόνο με την οικογένειά τους προσθέτοντας μεταξύ άλλων πως είναι κρίμα να γίνει ζημιά πριν την έξοδο από την περιπέτεια μας με τον κορωνοϊό.

Tα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες ερμήνευσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, εξηγώντας ότι και οι αστυνομικοί περιμένουν την Κοινή Υπουργική Απόφαση για να δουν τι ακριβώς ισχύει, αλλά και για τους τρόπους ελέγχους. Ο Θοδωρής Χρονόπουλος έκανε ειδική αναφορά στον κωδικό 4.
 

Πηγή: skai.gr