Άντρο ανομίας δίπλα στην ΑΣΟΕΕ: Τοξικοεξαρτημένοι ψάχνουν για δόση

Tα ναρκωτικά επέστρεψαν στην οδό Αντωνιάδου, δίπλα ακριβώς από την ΑΣΟΕΕ  (νυν Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών), παρά το γεγονός ότι για ένα διάστημα η περιοχή είχε «καθαρίσει». Τα πλάνα του ΣΚΑΪ προκαλούν θλίψη, αλλά και την έντονη αντίδραση των κατοίκων. 

Στα πλάνα που κατέγραψε ο σταθμός μας τοξικοεξαρτημένοι μαζεύονται γύρω από τον ντίλερ που έχει δήθεν βγάλει το σκυλί του για βόλτα. Σε μια άλλη πλευρά, άλλα άτομα κάνουν χρήση ναρκωτικών ουσιών στο φως της ημέρας, ενώ ακόμη δύο μοιράζονται τα ναρκωτικά σε κοινή θέα. Τις κινήσεις τους επιβλέπει ένας άνδρας με μαύρο μπουφάν και τζόκεϊ που έχει το ρόλο του τσιλιαδόρου. 

Μια γυναίκα, εμφανώς υπό την επήρεια ουσιών, τρικλίζει στο πεζοδρόμιο, ενώ ένα άλλο άτομο ψάχνει στα ρούχα του φίλου του για να βρει ναρκωτικά. Ακόμη και κτίρια ιδιοκτησίας ασφαλιστικών ταμείων έχουν μετατραπεί σε κοινόβια χωρίς στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής. 

Κάτοικοι ξεσπούν στην κάμερα, τονίζοντας ότι έχουν αναγκαστεί να βάλουν πωλητήριο στα σπίτια τους για να μετακομίσουν. Για «άντρο ναρκομανών» έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ περίοικος. «Έχει καθαρίσει λίγο, αλλά δεν τελειώνει… Κάτι πρέπει να κάνουν» δηλώνει στην κάμερα του ΣΚΑΪ άλλη κάτοικος. 

Οι κάτοικοι της περιοχής γύρω από την περιοχή έχουν μετατρέψει τα σπίτια τους σε «φρούρια» με κάγκελα και καγκελόπορτες ή και κάμερες. Η περιοχή γίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνη όταν πέφτει το σκοτάδι, και ευελπιστούν ότι η κατάσταση επιτέλους θα βελτιωθεί με παρέμβαση της αστυνομίας. 
 

Πηγή: skai.gr