Κουκάκι: Μήνυση αστυνομικών για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε όσους πετούσαν τσιμεντόλιθους

Την οργή των αστυνομικών προκάλεσαν οι σφοδρές επιθέσεις με τσιμεντόλιθους, οικοσυσκευές κλπ και οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στους δράστες σε βαθμό πλημμελήματος.  

Τουλάχιστον έξι αστυνομικοί που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις της Ματρόζου και τραυματίστηκαν τις επόμενες μέρες, ή και ώρες (Τρίτη), θα υποβάλουν μήνυση σε βάρος των καταληψιών και των δραστών των επιθέσεων για απόπειρα ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως με ενδεχόμενο δόλο, και μάλιστα μπορεί να ζητήσουν προανακριτική έρευνα της ΕΛΑΣ παράλληλα με της εισαγγελίας προκειμένου να υπάρξει μετατροπή των κατηγοριών πλημμεληματικου χαρακτήρα σε κακουργηματικού, δηλαδή απόπειρα ανθρωποκτονίας ή βάρια σκοπούμενη σωματική βλάβη. 

Η δική στο αυτόφωρο των 12 από τους 20 συλληφθέντες το Σαββάτο κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης στα δυο σπίτια στο Κουκάκι που είχαν ανακαταληφθεί από τους αντιεξουσιαστές αναβλήθηκε για τις 23 και τις  24 Ιανουαρίου. Η αναβολή κρίθηκε αναγκαία, καθώς απουσίαζαν οι μάρτυρες αστυνομικοί που συμμετείχαν στην επιχείρηση και έχουν τραυματισθεί. Για τους υπόλοιπους οχτώ η δίκη διακόπηκε, καθώς μεταξύ τους είναι Γάλλοι υπήκοοι και αναζητούνταν Γάλλος μεταφραστής. 

Σημειώνεται ότι η ΕΛΑΣ εκ των πραγμάτων δεν φαίνεται να είχε σχέδιο προκειμένου να προλάβει τις εισβολές ανακατάληψης, με ανύπαρκτη ή ελλειμματική παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή. 
 

Πηγή: skai.gr