Πολεμικό κλίμα ΕΒΕΑ – Λιμενεργατών

Αγωγή ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά κατά της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και της Ένωσης Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ κατέθεσε ο πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας κ. Κ. Μίχαλος.

Με την αγωγή το ΕΒΕΑ ζητά:

- Να αναγνωρισθεί ως παράνομη η απεργία,

- Να απαγορευθεί η παράταση και γενικά η συνέχιση της απεργιακής κινητοποίησης αυτής ή η επανάληψή της στο μέλλον, καθώς και γενικά κάθε απεργιακή κινητοποίηση με τα ίδια ή παρεμφερή αιτήματα, είτε ως είναι ήδη διατυπωμένα, είτε και με διαφορετική διατύπωσή τους ή και με οποιοδήποτε τρόπο ή μέθοδο συγκαλυμμένα,

-Να απειληθεί, για κάθε μεμονωμένη παράβαση της απόφασης που θα εκδοθεί, κατά των δύο συνδικαλιστικών οργανώσεων χρηματική ποινή 4.000 ευρώ και κατά των νόμιμων εκπροσώπων τους, ως και κατά παντός μελλοντικού νόμιμου εκπροσώπου τους, προσωπική κράτηση έξι μηνών,

-Να κηρυχθεί προσωρινώς εκτελεστή η απόφαση που θα εκδοθεί και,

-Να καταδικασθούν οι εναγόμενοι στη δικαστική δαπάνη.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κ. Μίχαλος, μετά την κατάθεση της αγωγής δήλωσε: «Το ΕΒΕΑ, το τελευταίο πράγμα που θα επιθυμούσε, θα ήταν να αντιδικήσει με τους εργαζόμενους στον ΟΛΠ. Γι’ αυτό απέφυγε μέχρι τώρα να στραφεί δικαστικώς εναντίον τους, παρά τις τεράστιες ζημιές που έχει προκαλέσει η ένδικη παράνομη απεργία στα μέλη του, προτιμώντας να εξηγήσει τα προβλήματά τους ξανά και ξανά και ξανά και ελπίζοντας στην από μέρους των εργαζομένων, κάποια στιγμή επιτέλους, κατανόηση, για να υπάρξει στοιχειώδης ελπίδα να ξεπεραστεί η κρίση, τόσο η ένδικη όσο και η γενικότερη οικονομική, προς το κοινό συμφέρον όλων. Όμως, δεν αφήνουν άλλη επιλογή για να αποφευχθεί η καταστροφή πλήθους επιχειρήσεων - μελών του ΕΒΕΑ και η συνακόλουθη απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας».

Απαντώντας στον κ. Μίχαλο ο πρόεδρος της ΟΜΥΛΕ, Γ. Γεωργακόπουλος, δήλωσε τα εξής:

«Είναι γνωστό ότι ο κ. Μίχαλος παρεμβαίνει αυτοβούλως σε κάθε απεργιακή κινητοποίηση εργαζομένων. Και αυτό έχει μία ιστορία. Είναι γνωστός ο ρόλος του. Η συνδικαλιστική δράση, πρέπει να γνωρίζει και ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, δεν ποινικοποιείται και τα όποια εργατικά θέματα λύνονται με τον διάλογο. Και αυτό αποτελεί μήνυμα και προς την κυβέρνηση: Να μην έχει καμία ταύτιση με τον κ. Μίχαλο».

Τη στάση του προέδρου του ΕΒΕΑ καταδίκασε έντονα η ΓΣΕΕ με σχετική της ανακοίνωση.
Πηγή: skai.gr