Κλείσιμο

Περαιτέρω πιέσεις προς την ΕΚΤ ζητά ο Γιούνκερ

Να εντείνουν τις πιέσεις προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ζήτησε από τους υπουργούς Οικονομίας της ευρωζώνης ο προδρεύων της ΕΕ και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Σε ομιλία του σε επιτροπή του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου ο κ. Γιούνκερ επεσήμανε ότι η Ευρωτράπεζα πρέπει να παραμείνει ανεξάρτητη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν πρέπει να ακούει τις συμβουλές και τις απόψεις των υπουργών Οικονομίας. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ωστόσο υπογραμμίζει ότι δεν πρέπει να της ασκούνται πολιτικές πιέσεις.
Από την πλευρά του, ο αρμόδιος για τις νομισματικές υποθέσεις κοινοτικός επίτροπος, Χοακίν Αλμούνια, δήλωσε ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας, υπονοώντας ότι δε χρειάζεται να μειωθούν τα επιτόκια. Μιλώντας σε ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό, πρόσθεσε ότι μία ισοτιμία ευρώ - δολαρίου μεταξύ του 1,18 και του 1,30 είναι φυσιολογική.
"Τα σημερινά επιτόκια του ευρώ είναι τα κατάλληλα», δήλωσε ο διοικητής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Γερμανίας και μέλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Αξελ Βέμπερ.
Πηγή: skai.gr