Ξενόφος: Περιουσία άνω των 8 δισ. ευρώ αξιοποίησε από το 2011 το ΤΑΙΠΕΔ

Η εκκίνηση των διαγωνισμών για την αξιοποίηση των λιμανιών Αλεξανδρούπολης και Καβάλας στα ανατολικά και της Ηγουμενίτσας και Κέρκυρας στα δυτικά, αποτελούν τις άμεσες προτεραιότητες του ΤΑΙΠΕΔ, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΔΣ του Ταμείου, Άρη Ξενόφο.

Ο κος Ξενόφος που μίλησε σε σεμινάριο, ενόψει της επίσκεψης επιχειρηματικής αποστολής της Ρωσικής Ένωσης Βιομηχάνων στην Αθήνα, αναφέρθηκε και στον επικείμενο διαγωνισμό για την πώληση 30% του μετοχικού κεφαλαίου του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

Εκτιμούμε ότι η διαγωνιστική διαδικασία θα μπορούσε να εκκινήσει στις αρχές του 2019, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επέκτασης της σύμβασης παραχώρησης που έχουμε σε εξέλιξη», είπε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ.

Σύμφωνα με τον κο Ξενόφο, από το 2011 έως σήμερα το ΤΑΙΠΕΔ έχει αξιοποιήσει περιουσιακά στοιχεία, η αξία των οποίων υπερβαίνει τα 8 δισεκατομμύρια ευρώ, με το συνολικό όφελος για την εθνική οικονομία να φθάνει στα 20 δισεκατομμύρια ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των προκαταβολών πληρωμών, των τελών παραχώρησης και των υποχρεωτικών επενδύσεων.
Πηγή: skai.gr