Κανονικά η επιστροφή του φόρου

Από την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου θα αρχίσει να καταβάλλεται στους πρατηριούχους το ποσό της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης για πωλήσεις πετρελαίου που έγιναν από την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου, οπότε και ξεκίνησε το μέτρο της εξομοίωσης.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, στις 19 Φεβρουαρίου θα γίνει η επιστροφή φόρου για πωλήσεις πετρελαίου θέρμανσης που έγιναν Παρασκευή και Σάββατο, ενώ την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου θα καταβληθεί το ποσό του φόρου για πωλήσεις που έγιναν την Κυριακή.

Το υπουργείο τονίζει πως παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες έχουν διευθετηθεί οι διαδικασίες για την ομαλή επιστροφή του φόρου στους πρατηριούχους, όπως προβλέπει το νέο καθεστώς διακίνησης του πετρελαίου θέρμανσης.

Διαμαρτυρία στη Θεσσαλονίκη. Τα βυτιοφόρα τους παρέταξαν το πρωί της Δευτέρας στο πλακόστρωτο της Νέας Παραλίας, μέλη του Σωματείου Μεταπωλητών Υγρών Καυσίμων νομού Θεσσαλονίκης Αγ. Δημήτριος.

Οι ιδιοκτήτες των βυτιοφόρων ζητούν αναστολή της εφαρμογής του νέου μέτρου εξομοίωσης των φόρων καυσίμων, προκειμένου για λίγες μέρες λόγω του ψύχους, να προχωρήσουν άμεσα σε διανομή πετρελαίου με το παλιό σύστημα. Υποστηρίζουν ακόμη ότι δεν έχουν προλάβει όλοι να ενταχθούν στο σύστημα Ήφαιστος για να τους επιστραφεί ο προκαταβαλόμενος φόρος.
Πηγή: skai.gr