Η Qantas θα επιστρέψει στην Αθήνα

Η αυστραλιανή αεροπορική εταιρία Qantas εκτιμά πως η οικονομία βρίσκεται σε ανάκαμψη και αυτό φαίνεται και στις αεροσυγκοινωνίες.

"Περάσαμε μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά, αλλά η κατάσταση βελτιώνεται", είπε ο γενικός διευθυντή της Qantas, Άλαν Τζόϊς.

"Οι κρατήσεις παρουσιάζουν αύξηση αλλά κυρίως στην οικονομική θέση", είπε.

Πέρυσι τα κέρδη της Qantas παρουσίασαν μείωση 88% και έπεσαν στα 117 εκατομμύρια δολάρια. Ήταν όμως μια από τις λίγες διεθνείς εταιρίες που δεν είχε, τουλάχιστον, παθητικό.

"Αισιοδοξούμε πως στο μέλλον η κατάσταση θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο", είπε ο κ. Τζόϊς και ανακοίνωσε πως η Qantas προγραμματίζει να εγκαινιάσει πτήσεις και προς την Αθήνα, μέσω της θυγατρικής της "φτηνής" εταιρίας Jetstar.

"Η Qantas πετούσε και παλιότερα στην Αθήνα. Ήταν μια γραμμή με μεγάλη κίνηση αλλά λίγα κέρδη. Λόγω της μεγάλης ελληνικής κοινότητας στην Αυστραλία και της κίνησης που υπάρχει, προγραμματίζουμε να ξεκινήσουμε πτήσεις από Αυστραλία προς Αθήνα με τη Jetstar", είπε ο κ. Τζόϊς.

Κατά την άποψή του, η γραμμή αυτή παρουσιάζει ανοδικές τάσεις που θα συνεχιστούν.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως η Emirates έχει δυο πτήσεις ημερησίως από Μελβούρνη προς Αθήνα, η Etihad τρεις εβδομαδιαίως και προγραμματίζει να τις κάνει ημερήσιες και από τον Δεκέμβριο και η Qatar εγκαινιάζει τη γραμμή Μελβούρνη - Αθήνα. Μια γραμμή που εξυπηρετείται ακόμα από την Singapore Airlines και την Thai International.
Πηγή: skai.gr