Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Κέρδη εν μέσω ελπίδων για τη θεραπεία του κορονοϊού

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Κέρδη εν μέσω ελπίδων για τη θεραπεία του κορονοϊού

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ανέκαμψαν σήμερα από το χαμηλό επίπεδο δύο εβδομάδων που είχαν υποχωρήσει, καθώς οι ενδείξεις προόδου στην ανάπτυξη θεραπείας για την COVID-19 αντιστάθμισαν τους φόβους μίας νέας αύξησης κρουσμάτων του κορονοϊού σε όλη την ήπειρο που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ανάκαμψη της οικονομίας. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx 600 σημείωνε κέρδη 1,3% στις 10.13 (ώρα Ελλάδος), ακολουθώντας την άνοδο των ασιατικών αγορών μετά την ανακοίνωση του υγειονομικού φορέα των ΗΠΑ την Κυριακή ότι ενέκρινε ως θεραπεία τη χρήση πλάσματος αίματος από ασθενείς που έχουν αναρρώσει από την COVID-19.

Οι τεχνολογικές, μεταλλευτικές και χημικές εταιρείες βρέθηκαν στην αιχμή της ανόδου στις αρχές της συνεδρίασης στην Ευρώπη, καταγράφοντας κέρδη μεγαλύτερα από 1,5%. Η μετοχή της AstraZeneca σημείωνε άνοδο 2,1% μετά από δημοσίευμα των Financial Times ότι η κυβέρνηση Τραμπ εξετάζει να επισπεύσει το πειραματικό εμβόλιο που αναπτύσσει η εταιρεία για την COVID-19.

Οι μετοχές ενισχύονται μετά από μία υποτονική εβδομάδα, στη διάρκεια της οποίας πιέστηκαν από στοιχεία που υποδήλωναν ανάσχεση της ανάκαμψης της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Ευρωζώνη εν μέσω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού. Η μετοχή της βρετανικής τηλεπικοινωνιακής εταιρείας BT εκτινάχθηκε 6,1%, σημειώνοντας τα υψηλότερα κέρδη από τις εταιρείες του Stoxx 600, μετά από δημοσιεύματα ότι το διοικητικό συμβούλιό της ετοιμάζεται να την υπερασπίσει έναντι προσπαθειών εξαγοράς της από ανταγωνιστές και εταιρείες επιχειρηματικών συμμετοχών.

Πηγή: skai.gr