Δεν εξετάζονται λύσεις διάκρισης μεταξύ των φύλων

Μετά το Πάσχα θα αρχίσει η συνεργασία Ελλάδας - Κομισιόν για το θέμα της εξίσωσης του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών στο δημόσιο, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο επίτροπος για την Απασχόληση, Βλαντιμίρ Σπίντλα.

Παράλληλα, ο κ. Σπίντλα, ξεκαθάρισε ότι δεν θα γίνει αποδεκτή καμία λύση που θα προκαλέσει διάκριση μεταξύ των δυο φύλων, ενώ σε ό,τι αφορά τα εργασιακά ζήτησε ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις σε συνδυασμό, όπως είπε, με ασφάλεια για τους εργαζόμενους.

Απέφυγε ωστόσο, να διευκρινίσει εάν οι Βρυξέλλες δέχονται την παροχή χρόνου προσαρμογής στη χώρα μας, καθώς και τη δυνατότητα εξαίρεσης γυναικών εδικών κατηγοριών όπως οι μητέρες ανηλίκων και οι πολύτεκνες.

Πάντως, εμφανίστηκε θετικός απέναντι σε ενδεχόμενη μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών ως κίνητρο για ενίσχυση της απασχόλησης.

Σημείωσε επίσης ότι δεν υπάρχει ιδανική ηλικία συνταξιοδότησης και αυτό είναι πολιτική απόφαση κάθε κράτους μέλους ξεχωριστά, επισημαίνοντας ωστόσο ότι επίσημη θέση της Κομισιόν είναι στην κατεύθυνση επιμήκυνσης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.
Πηγή: skai.gr