Αύξηση 20,8% στις αφίξεις τουριστών ως τον Ιούλιο

Σημαντική αύξηση της τάξης του 20,8% καταγράφηκε στις αφίξεις ξένων τουριστών κατά το πρώτο επτάμηνο του έτους, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.

Η ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος ήταν και η βασική αιτία πίσω από την αύξηση του των τουριστικών εισπράξεων κατά 809 εκατομμύρια ευρώ (13,8%), καθώς την ίδια στιγμή παρατηρήθηκε μείωση 5,6% στα χρήματα που δαπανά ο μέσος τουρίστας ανά ταξίδι στη χώρα μας.

Μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουλίου, η χώρα μας φιλοξένησε περισσότερα από 10,4 εκατομμύρια επισκέπτες, με αυξήσεις στις τουριστικές ροές να καταγράφονται τόσο από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (+20,2%) και τις χώρες εκτός της ενωμένης Ευρώπης (+21,5%).

Οι τουρίστες από τη σημαντική ρωσική αγορά αυξήθηκαν κατά 11,3% στο επτάμηνο, παρά την κρίση στην Ουκρανία. Μόνο για τον Ιούλιο, η αύξηση σε σχέση με πέρυσι ήταν 8,5%.

Για όλο το επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουνίου το πλεόνασμα του ταξιδιωτικού ισοζυγίου αυξήθηκε κατά περισσότερα από 650 εκατ. ευρώ και διαμορφώθηκε στα 5,469 δισ., από 4,807 δισ. που ήταν στο επτάμηνο του 2013.

Αναλυτικά τα στοιχεία της ΤτΕ ΕΔΩ
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ