Κλείσιμο

Πυρά Γκάιτνερ κατά της Ευρώπης

Μύδρους κατά των ευρωπαίων ηγετών για την αδυναμία τους να αντιμετωπίσουν την ευρωπαϊκή κρίση χρέους εξαπέλυσε ο υπουργός Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ.

Μιλώντας σε ομάδα επιχειρηματιών, τόνισε χαρακτηριστικά ότι «για μια αξιόπιστη στρατηγική για την ανάπτυξη, χρειάζεται η βούληση να πράττεις, όχι μόνο να περικόπτεις».

«Καμία οικονομία δεν μπορεί να καταστεί ισχυρότερη με την πάροδο του χρόνου αν οι πολιτικοί ηγέτες της δεν έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν συλλογικά σκληρές αποφάσεις» ανέφερε επίσης.

Η Ευρώπη έχει παγιδευτεί σε μια δύσκολη οικονομική κρίση και έχει ακόμα δρόμο για να αποτρέψει μια ευρύτερη κρίση στην Ευρώπη, προειδοποίησε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, ενώ σημείωσε ότι η αμερικανική οικονομία αντιμετωπίζει σειρά προκλήσεων λόγω της κατάστασης της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Πάντως, δήλωσε ότι η αμερικανική οικονομία σταδιακά γίνεται ισχυρότερη, ενώ κατέστησε σαφές, ότι «η ΟΝΕ μπορεί να διαχειριστεί την κρίση, οι ΗΠΑ δεν αυξάνουν τη συνεισφορά τους στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».

Την πιο αυστηρή προειδοποίησή του για τον κίνδυνο διάλυσης της ευρωζώνης απηύθυνε στο μεταξύ σε ομιλία του σε ακροατήριο επιχειρηματιών στο Μάντσεστερ ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον.
Πηγή: Επιμέλεια: Στέλιος Κάνδιας