Κλείσιμο

Στο φορολογικό διάλογο τα τεκμήρια για τους ημιυπαίθριους

Αποσύρονται από το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας οι διατάξεις για τον τρόπο υπολογισμού και το ύψος του τεκμηρίου δαπάνης των υπόγειων χώρων, των παταριών και των σοφιτών, που τακτοποιήθηκαν με τις διατάξεις του ν.4014/2011.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, οι εν λόγω διατάξεις θα αποτελέσουν αντικείμενο του φορολογικού διαλόγου που διενεργείται στο Υπουργείο Οικονομικών και ύλη του υπό κατάρτιση Εθνικού Φορολογικού Συστήματος.

«Πρωταρχικό μέλημα στις κρίσιμες στιγμές που διέρχεται η χώρα είναι η σύγκλιση των απόψεων σε ενιαίο, απλό, σταθερό και δίκαιο φορολογικό σύστημα», τονίζει το υπουργείο Οικονομικών στην ανακοίνωσή του και καλεί τη ΝΔ να επανέλθει στον διάλογο για το Νέο Φορολογικό Σύστημα, ο οποίος πρόκειται να ολοκληρωθεί στις επόμενες ημέρες.

Ο διάλογος για το νέο ασφαλιστικό ξεκινάει εκ νέου σήμερα Δευτέρα, χωρίς όμως τη ΝΔ η οποία αποχώρησε με αφορμή τη διάταξη που κατατέθηκε σε πολυνομοσχέδιο στη Βουλή και θεωρεί ως τεκμήριο τους πρόσφατα τακτοποιημένους παράνομους χώρους.

«Συνεχίζουμε να κάνουμε ασκήσεις επί χάρτου και να νομοθετούμε στο πόδι», δήλωσε στο ΣΚΑΪ, ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Μακρυπίδης, σχολιάζοντας την δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου.

Ο κ. Μακρυπίδης τόνισε ότι είναι αναγκαίο για τη χώρα ένα σταθερό φορολογικό σύστημα που θα μειώνει φόρους και θα φέρνει στα δημόσια ταμεία περισσότερα έσοδα και ευχήθηκε να υπάρξει συμφωνία στο φορολογικό σύστημα και να γίνει συζήτηση στην κατεύθυνση της ευρείας συναίνεσης.
Πηγή: skai.gr