Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS υποστηρίζει το ΣΚΑΪ

Στο μεγάλο ζήτημα της υποβάθμισης του Ασωπού αναφέρεται και το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωση του, ο Ασωπός αποτελεί σήμερα μια ακόμη περίπτωση σημαντικής οικολογικής καταστροφής που δεν αντιμετωπίστηκε έγκαιρα και με τον κατάλληλο τρόπο, με αποτέλεσμα η ευρύτερη περιοχή να αντιμετωπίζει ανυπολόγιστες συνέπειες όχι μόνο στο περιβάλλον, αλλά και στην ανθρώπινη υγεία και στην οικονομία.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι το θέμα της ρύπανσης του Ασωπού μας αφορά όλους και τονίζεται ότι η αδιαφορία ή η παθητικότητα των φορέων της πολιτείας αλλά και των πολιτών μπροστά σε μία τόσο μεγάλη οικολογική καταστροφή σαν και αυτή που συντελείται στην περιοχή, δεν μπορεί να είναι αποδεκτή.

Παράλληλα, το δίκτυο σημειώνει ότι αποτελεί κοινή απαίτηση αλλά και υποχρέωση \"να αποδοθούν οι ευθύνες σε όσους συνέβαλαν στην πολύχρονη υποβάθμιση του περιβάλλοντος, στοχεύοντας μόνο στα οικονομικά οφέλη\".

Μάλιστα, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ο Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS υποστηρίζει τη μαζική υπογραφή του ψηφίσματος του ΣΚΑΪ, ώστε να σταματήσει άμεσα η υποβάθμιση του Ασωπού, του υδροφόρου ορίζοντα, τις παράκτιας ζώνης και της θάλασσας του Ν. Ευβοϊκού.

\"Όσοι αγωνίζονται για τα αυτονόητα, το καθαρό νερό, τον καθαρό αέρα και την καθαρή γη, την προστασία της υγείας και του μέλλοντος των παιδιών μας πρέπει και αξίζει να έχουν τη συμπαράστασή μας\", αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Πηγή: skai.gr