Κλείσιμο

Μέτρα για πράσινες μεταφορές

Tην επέκταση της χρήσης της κάρτας καυσαερίων σε όλα τα τροχοφόρα συμπεριλαμβανομένων και των δικύκλων, την κυκλοφορία ταξί άνω των 1200 κυβικών που θα κινούνται με φυσικό αέριο και την δημιουργία νομοθετικού πλαισίου για τη λειτουργία πρατηρίων που θα διακινούν φυσικό αέριο, ανακοίνωσε σε ημερίδα για τις πράσινες μεταφορές ο Κωστής Χατζηδάκης.

Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνονται σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί εντός των ημερών στη Βουλή και θα ψηφιστεί μέσα στο καλοκαίρι.

Όπως επεσήμανε κατά την ομιλία του ο υπουργός Μεταφορών, βασικό μέλημα της κυβέρνησης είναι η προστασία του περιβάλλοντος, η μείωση των ρύπων και η βεβαιότητα ότι αυτοκίνητα και δίκυκλα πληρούν συγκεκριμένων προδιαγραφών.

Παράλληλα, σημείωσε ότι το υπουργείο Μεταφορών έχει συστήσει μόνιμη επιτροπή για τις πράσινες μεταφορές για την προώθηση και άλλων μέτρων όπως το Echo driving.

Όλοι οι ομιλητές στην ημερίδα πάντως υπέδειξαν ως ένοχη για την αποπνικτική ατμόσφαιρά της Αθήνας και την κυκλοφοριακή συμφόρηση, την αλόγιστη χρήση αυτοκινήτων και τόνισαν ότι προϋπόθεση για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής είναι η επέκταση και ο εκσυγχρονισμός του δικτύου των ΜΜΜ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι 371/1000 κατοίκους της πρωτεύουσας έχουν τουλάχιστον 1 αυτοκίνητο, ενώ η κίνηση των ΙΧ στην Αθήνα είναι υπεύθυνη για την παραγωγή του 40% CO2 και 70% άλλων ρύπων.
Πηγή: skai.gr