Κλείσιμο

Σήμερα οι προσφορές για το εργοστάσιο απορριμμάτων στη Φυλή

Τις προσφορές και τις τεχνολογίες που θα χρησιμοποιηθούν για τη μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων στην περιοχή της Φυλής, δέχεται σήμερα ο ειδικός σύνδεσμος του νομού Αττικής.

Στην περιοχή της φυλής αναμένεται να κατασκευαστεί ένα εργοστάσιο για τη διαχείρισης 400.000 τόνων απορριμμάτων το χρόνο.

Στα γραφεία του ειδικού Συνδέσμου πραγματοποιούν συγκέντρωση κάτοικοι της Φυλής αλλά και εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση που πραγματοποιούν στάση εργασίας από 10 το πρωί έως μια το μεσημέρι. Διαμαρτύρονται για την κατασκευή των νέων εργοστασίων που όπως αναφέρουν, θα οδηγήσουν την περιοχή να δέχεται συνεχώς ολοένα και περισσότερες ποσότητες απορριμμάτων.

Από την άλλη, η Περιφέρεια Αττικής και ο ειδικός σύνδεσμος που έχουν την ευθύνη για τους διαγωνισμούς, υποστηρίζουν σε ανακοινώσεις πως αν δεν γίνουν τα εργοστάσια η Ελλάδα θα πληρώσει βαρύ πρόστιμο για τις χωματερές.

Την ερχόμενη Τρίτη 05 Φεβρουαρίου αναμένεται να κατατεθούν οι φάκελοι για το εργοστάσιο διαχείρισης απορριμμάτων στα Άνω Λιόσια.
Πηγή: Γιώργος Κεραμιτζόγλου