Ανθρώπινη απόγνωση: «Η πιο μοναχική φάλαινα» χτυπά το κεφάλι της στη δεξαμενή της (video)

Ανθρώπινη απόγνωση: «Η πιο μοναχική φάλαινα» χτυπά το κεφάλι της στη δεξαμενή της (video)

Ανθρώπινη απόγνωση… Η Κίσκα (Kiska) η τελευταία σωζόμενη φάλαινα δολοφόνος σε θαλάσσιο πάρκο στο Οντάριο του Καναδά, που έχει ονομαστεί η πιο «μοναχική φάλαινα στον κόσμο» μαγνητοσκοπήθηκε να χτυπάει με δύναμη το κεφάλι της στα τοιχώματα της δεξαμενής της... 

Η Κίσκα, η οποία ονομάστηκε από το Whale Sanctuary Project ως «η πιο μοναχική φάλαινα στον κόσμο», καθώς δεν υπάρχουν άλλες όρκες στο πάρκο MarineLand, που βρίσκεται στους καταρράκτες του Νιαγάρα, διακρίνεται να χτυπά το κεφάλι της στα τοιχώματα της δεξαμενής της στο 30 δευτερολέπτων βίντεο, με κάποια από τα πλάνα να είναι από drone. 

Τα πλάνα της όρκας καταγράφηκαν από τον ακτιβιστή Φιλ Ντέμερς, ο οποίος εργαζόταν στο πάρκο. Μοιράστηκε το βίντεο στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης με τη λεζάντα: «Αυτό το βίντεο τραβήχτηκε στις 4 Σεπτεμβρίου 2021. Ακτιβιστές κατά της αιχμαλωσίας μπήκαν στο MarineLand και είδαν την Κίσκα, την τελευταία σωζόμενη όρκα να χτυπάμε δύναμη το κεφάλι της στον τοίχο. Παρακαλούμε δείτε το και κοινοποιήστε. Αυτή η σκληρότητα πρέπει να τελειώσει. #FreeKiska». 

Ο κ. Ντέμερς είπε ότι η Κίσκα, τώρα 44 ετών, γεννήθηκε στις ακτές της Ισλανδίας και βρίσκεται σε αιχμαλωσία από το 1979. Είναι μόνη από το 2011, καθώς όλες οι άλλες όρκες πέθαναν, συμπεριλαμβανομένων των πέντε βρεφών της. 

«Η Κίσκα είναι χωρίς σύντροφο από το 2011 και στερείται κάθε πτυχή του κοινωνικού πολιτισμού που θα είχε βιώσει στην άγρια φύση. «Οι όρκες, και μάλιστα όλες οι φάλαινες και τα δελφίνια, είναι εξαιρετικά εύκολο να πεθάνουν σε αιχμαλωσία» τόνισε.

Πηγή: skai.gr
TAGS: όρκα