«Καταστροφές και Θρίαμβοι»: Πρεμιέρα σήμερα στις 21:00 στον ΣΚΑΪ για το ντοκιμαντέρ του Στάθη Καλύβα

Πρεμιέρα κάνει σήμερα στον ΣΚΑΪ η μίνι ιστορική σειρά ντοκιμαντέρ «Καταστροφές και Θρίαμβοι» που επιμελείται και παρουσιάζει ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στην Οξφόρδη, Στάθης Καλύβας. 

Πρόκειται για μια νέα, πρωτότυπη αφήγηση της σύγχρονης ιστορίας μας που εκτυλίσσεται με κινηματογραφικό τρόπο σε 7 επεισοδία, που ανήκουν σε επτά μετάλους ιστορικούς κύκλους, με τίτλο Καταστροφές και Θρίαμβοι. Η σειρά βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Στάθη Καλύβα και στηρίζεται στην πιο αξιόπιστη πρόσφατη ιστορική έρευνα και τη συμμετοχή 35 κορυφαίων ειδικών. Ένα οδοιπορικό στο παρελθόν μας, μέσα από εφτά μεγάλους ιστορικούς κύκλους της ιστορίας μας που μοιράζονται κοινά στοιχεία: μεγαλόπνοα σχέδια, μεγάλες καταστροφές αλλά και εντυπωσιακούς θριάμβους. 

Όπως πολλοί από μας όταν το 2010 ξέσπασε η κρίση αναρρωτήθηκα για τα βαθύτερα της αίτια. Μήπως είχε σχέση με προηγούμενες καταστροφές που είχαν συμβεί στην Ελλάδα; Απόφάσισα τότε να ασχοληθώ σοβαρά με το θέμα αυτό», αναφέρει ο Στάθης Καλύβας.

Η μίνι σειρά ντοκιμαντέρ 7 επεισοδίων, "Καταστροφές και Θρίαμβοι", κάνει πρεμιέρα στον ΣΚΑΪ σήμερα το βράδυ στις 21.00 και θα μεταδίδεται κάθε Πέμπτη και Παρασκευή την ίδια ώρα.

Από τη σφαγή της Χίου το 1822 και τις διαδοχικές πτωχεύσεις του 19ου αιώνα, ως τη Χούντα και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, περνώντας από τον Εθνικό Διχασμό, τη Μικρασιατική Καταστροφή, την Κατοχή και τον Εμφύλιο. 


 

Πηγή: skai.gr