Μήνυσε τον εραστή της συζύγου του και πήρε αποζημίωση 750.000 δολάρια

Με το απίστευτο ποσό των 750.000 δολαρίων αποζημίωσε δικαστήριο της Βόρειας Καρολίνας των ΗΠΑ απατημένο σύζυγο που έκανε μήνυση στον εραστή της πρώην γυναίκας του.

Ο Ρόμπερτ Κέβιν Χάουαρντ, ανέφερε στη μήνυση, ότι από τον Ιούνιο του 2005 οπότε και παντρεύτηκε με τη γυναίκα του έως και τον Δεκέμβριο του 2016 οπότε εκείνη «τα έμπλεξε» με τον εραστή της, «ήταν αφοσιωμένοι και ευτυχισμένοι από το γάμο τους».

Όταν έμαθε για την ύπαρξη «τρίτου προσώπου», ζήτησε εξηγήσεις από τη γυναίκα του. Εκείνη παραδέχθηκε ότι τον απατά και του ζήτησε διαζύγιο.

Ο Χάουαρντ, δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι WITN της Ουάσιγκτον ότι η εξωσυζυγική αυτή σχέση τον διέλυσε.

«Ήταν σαν γροθιά στο στομάχι, επειδή για 12 χρόνια πίστευα ότι μεταξύ μας υπήρχε εμπιστοσύνη», τόνισε και πρόσθεσε ότι ο γάμος ήταν για εκείνον κάτι το ιερό και δεν μπορούσε να αντέξει τον χωρισμό από τη σύζυγό του.

Το ζευγάρι πήρε οριστικά διαζύγιο το Σεπτέμβριο του 2018, σύμφωνα με τα όσα αναγράφει η μήνυση.

Ο Χάουαρντ δήλωσε ότι γνωριζόταν με τον εραστή της συζύγου του, πως ξέρει ότι κινήθηκε με δόλο και γι’ αυτό κατέθεσε μήνυση εναντίον του.

Το δίκαιο που ισχύει στην πολιτεία της Βόρειας Καρολίνας, επιτρέπει σε κάποιον να κινηθεί νομικά εναντίον κάποιου που παρεμβαίνει στο γάμο του και προκαλεί στον ενάγοντα «απώλεια αγάπης από τον σύζυγό του», όπως αναφέρεται στον ιστότοπο του δικηγορικού γραφείου της Σίνθια Μιλς, που εκπροσώπησε τον Χάουαρντ στην υπόθεση.

«Μπήκε μέσα στο σπίτι μου και έφαγε μαζί μας. Μοιραστήκαμε τις ιστορίες μας, συζητήσαμε για τις προσωπικές μας ζωές», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο ο Χάουαρντ.

Ο απατημένος σύζυγος πιστεύει ότι ο άνδρας γνώριζε ότι θα καταστρέψει τον γάμο του και πως ήξερε ή όφειλε να ξέρει ότι οι ενέργειές του θα έκαναν μεγάλη ζημιά.

Τον περασμένο Αύγουστο, δικαστήριο δικαίωσε τον Χάουαρντ και επιδίκασε αποζημίωση 750.000 δολαρίων.

Το 2010 το δικηγορικό γραφείο της Σίνθια Μιλς, κέρδισε μια ακόμη αντίστοιχη απόφαση. Ο πελάτης της έλαβε αποζημίωση 5,9 εκατ. δολάρια, το δεύτερο υψηλότερο ποσό που είχε έως τότε εκδικαστεί στη Βόρεια Καρολίνα.

Παρότι οι περισσότερες μηνύσεις κατατίθεται μεταξύ συζύγων, υπάρχει η δυνατότητα να κινηθεί κάποιος νομικά κατά συγγενών εάν εκείνοι «παρέμβουν κακόβουλα στο γάμο τους», αναφέρεται στην ιστοσελίδα του δικηγορικού γραφείου.

Η δικηγόρος Μιλς δήλωσε στο NBC ότι στην πολιτεία της Βόρειας Καρολίνας, ο γάμος θεωρείται κάτι σοβαρό και το Δίκαιο τον προστατεύει. Είπε επίσης, ότι ο πελάτης της δεν κατέθεσε την μήνυση για να βγάλει χρήματα, αλλά για λόγους αρχής και για να στείλει το μήνυμα ότι ο γάμος είναι κάτι το ιερό.

Ο Χάουαρντ, δήλωσε ότι μετά το χωρισμό του έχει ζητήσει τη βοήθεια ψυχολόγου:

«Έχω πληγές και θα χρειαστεί καιρός για να γιατρευτούν», δήλωσε ο απατημένος σύζυγος.

Η πρώην σύζυγος του Χάουαρντ και ο εραστής της, δεν θέλησαν να κάνουν κάποιο σχόλιο για την υπόθεση.

Πηγή: skai.gr