Η «αγνώριστη» Helen Mirren: Υποδύεται την Ισραηλινή πρωθυπουργό Golda Meir στην ταινία «Golda» - Δείτε το trailer

Η πρεμιέρα της ταινίας θα γίνει στις 25 Αυγούστου

H Dame Helen Mirren «μεταμορφώθηκε» για τις ανάγκες της ταινίας «Golda», καθώς υποδύεται την πρώτη γυναίκα πρωθυπουργό του Ισραήλ, Golda Meir (Γκόλντα Μέιρ). 

Η ταινία, βασισμένη σε αληθινή ιστορία, χαρακτηρίζεται ως ένα «θρίλερ» και επικεντρώνεται στη Μέιρ εν μέσω «19 τεταμένων ημερών» γύρω από τον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ το 1973, σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη της ταινίας. Στο τρέιλερ, η διάσημη ηθοποιός «κλέβει» τις εντυπώσεις, ενώ εξαιρετικός είναι και ο Liev Schreiber, ο οποίος κάνει μια εξίσου εκπληκτική μεταμόρφωση ως Henry Kissinger, δείχνοντας αγνώριστος. 

Η Γκόλντα Μέιρ διετέλεσε πρωθυπουργός του Ισραήλ μεταξύ 1969 και 1974. Στάθηκε ως μια ισχυρή παγκόσμια προσωπικότητα, αλλά λέγεται ότι βασανιζόταν από ενοχές για όσους χάθηκαν στον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ μέχρι τις τελευταίες ημέρες της.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Helen Mirren (@helenmirren)

Στις 6 Οκτωβρίου 1973 ο συνασπισμός των αραβικών κρατών με επικεφαλής την Αίγυπτο και τη Συρία επιτίθενται κατά του Ισραήλ την ημέρα του Γιομ Κιπούρ, της μεγαλύτερης εβραϊκής γιορτής.

Ο τέταρτος αυτός αραβοϊσραηλινός πόλεμος έμεινε στην ιστορία ως ο πόλεμος του Γιομ Κιπούρ. Ο συνασπισμός των αραβικών χωρών χτυπά ταυτόχρονα από το Βορρά και το Νότο. Στο Βορρά οι Σύριοι προελαύνουν από τα υψώματα Γκολάν προς το Ισραήλ, ενώ ταυτόχρονα στο Νότο οι Αιγύπτιοι διασχίζουν τη διώρυγα του Σουέζ. 

Τις πρώτες τέσσερις ημέρες οι στρατιωτικές επιτυχίες των αραβικών χωρών δημιουργούν αισθήματα εφορίας στους λαούς τους, καθώς νιώθουν ότι διορθώνουν τις συνέπειες του Πολέμου των Έξι Ημερών.

Ωστόσο, σε σύντομο χρονικό διάστημα το Ισραήλ ανακάμπτει και αντεπιτίθεται με αποτέλεσμα να εκδιώξει τους Σύριους στο Βορρά, τους οποίους αναγκάζει να υποχωρήσουν βαθιά μέσα στη δική τους ενδοχώρα. Ταυτόχρονα στο Νότο καταφέρνει να αποκόψει και να περικυκλώσει την 3η αιγυπτιακή στρατιά.

Ο πόλεμος μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα λαμβάνει διεθνείς διαστάσεις μεσούντος και του Ψυχρού Πολέμου. Η Σοβιετική Ένωση υποστηρίζει τον αραβικό συνασπισμό, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής τάσσονται με το πλευρό του Ισραήλ.

«Ξέρετε πόσοι άνθρωποι πέθαναν;», ακούγεται ο Schreiber να ρωτά τη Mirren στο τρέιλερ. «Όλα αυτά τα αγόρια, θα κουβαλάω αυτόν τον πόνο στον τάφο μου», απαντά εκείνη.

Το «Golda» δεν είναι η πρώτη ταινία στην οποία η Mirren υποδύεται μια αξιόλογη εβραϊκή προσωπικότητα. Πρωταγωνίστησε ως Εβραία πρόσφυγας στο δράμα «Woman in Gold» του 2015 στο πλευρό του Ράιαν Ρέινολντς, μια ερμηνεία που της χάρισε υποψηφιότητα για το βραβείο SAG στην κατηγορία της γυναικείας ερμηνείας. Επίσης, η ηθοποιός κέρδισε Όσκαρ για την ταινία «The Queen» του 2006. 

Η πρωταγωνίστρια του «House of Gucci», Camille Cottin, συμπρωταγωνιστεί στο «Golda» ως Lou Kaddar, προσωπική βοηθός της Meir. Η πρεμιέρα της ταινίας θα γίνει στις 25 Αυγούστου.
 

Πηγή: skai.gr
TAGS: ταινία