Οι υποψηφιότητες για τις Χρυσές Σφαίρες

Η ταινία "Ψηλά στον Ουρανό" συγκεντρώνει έξι υποψηφιότητες για τις φετινές Χρυσές Σφαίρες, μεταξύ των οποίων και αυτή για το βραβείο Καλύτερης Δραματικής Ταινίας. Το μιούζικαλ "Nine" ακολουθεί με πέντε υποψηφιότητες, μεταξύ των οποίων αυτή για το Καλύτερο Μιούζικαλ ή Κωμωδία.

Η περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας "Avatar" όπως και η ταινία "Άδωξοι Μπάσταρδη" του Ταραντίνο προτάθηκαν για τέσσερα βραβεία, συμπεριλαμβανομένου αυτού της Καλύτερης Δραματικής Ταινίας.

Μεταξύ των άλλων ταινιών που είναι υποψήφιες για Χρυσές Σφαίρες, βρίσκονται και οι ταινίες "The Hurt Locker" και "Precious".

Μαζί με το Nine στην κατηγορία για τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερου Μιούζικαλ ή Κωμωδίας βρίσκονται επίσης οι ταινίες "Julie& Julia", "The Hungover" και "(500) Ημέρες με τη Σάμερ".

Μεταξύ των υποψηφίων για το βραβείο Καλύτερου Δραματικού Ηθοποιού είναι ο Τζορτζ Κλούνεϊ, ο Τζεφ Μπρίτζες, ο Κόλιν Φερθ, ο Μόργκαν Φρίμαν και ο Τόμπι Μαγκουάιρ.

Για το βραβείο Καλύτερης Δραματικής Ηθοποιού μεταξύ των υποψηφίων βρίσκονται η Σάντρα Μπούλοκ, η Έλεν Μίρεν, η Έμιλι Μπλαντ, η Κάρι Μάλιγκαν και η πρωτοεμφανιζόμενη Γκαμπουρέι Σιντάιμπ.

Οι Χρυσές Σφαίρες απονέμονται από την Ένωση Ξένων Ανταποκριτών του Χόλιγουντ τον Ιανουάριο και παρακολουθούνται με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς θεωρούνται προάγγελοι των βραβείων Όσκαρ, ενώ περιλαμβάνουν και κατηγορία τηλεοπτικών βραβείων.
Πηγή: skai.gr