Κλείσιμο

Προειδοποίηση CDC: Οι μεταλλάξεις μπορεί να φέρουν 4ο κύμα κορωνοϊού στις ΗΠΑ

Η εξάπλωση των εξαιρετικά μεταδοτικών μεταλλάξεων του κορωνοϊού απειλεί να τροφοδοτήσει με ένα "πιθανό τέταρτο κύμα κρουσμάτων" τις ΗΠΑ, προειδοποίησε μια ανώτερη αξιωματούχος υγείας. 

Η επικεφαλής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) δήλωσε ότι ανησυχεί για τα νεότερα δεδομένα για τον Covid-19. Η Δρ Ροσέλ Γουαλίνσκι είπε ότι περίπου 70.000 νέα κρούσματα την ημέρα είχαν καταγραφεί την περασμένη εβδομάδα - "ένας πολύ υψηλός αριθμός". Υπήρχαν σχεδόν 2.000 θάνατοι την ημέρα την ίδια περίοδο, πρόσθεσε. "Παρακαλώ με ακούστε με προσεκτικά: σε αυτό το επίπεδο κρουσμάτων, με τις μεταλλάξεις να εξαπλώνονται, υπάρχει κίνδυνος να χάσουμε ολότελα όσα δώσαμε σκληρή μάχη για να κερδίσουμε", προειδοποίησε η Δρ Γουαλίνσκι. 

"Αυτές οι μεταλλάξεις αποτελούν μια πολύ πραγματική απειλή για τους πολίτες μας και την πρόοδό μας" πρόσθεσε. 

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές μεταλλάξεις του Covid-19 που κυκλοφορούν, αλλά οι ειδικοί στον τομέα της υγείας ανησυχούν ιδιαίτερα για μερικές που φαίνεται να είναι πιο μεταδοτικές, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που εντοπίστηκαν για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Νότια Αφρική και τη Βραζιλία.

Η CDC έχει προβλέψει ότι η βρετανική μετάλλαξη (B.1.1.7) θα γίνει το κυρίαρχο στέλεχος στις ΗΠΑ αυτό το μήνα.
 

Πηγή: BBC