Η υπ. Εσωτερικών της Βρετανίας προειδοποιεί: «Έρχεται τυφώνας στο μεταναστευτικό»

Η Σουέλα Μπράβερμαν μίλησε για «πρωτοφανή» επίπεδα μαζικής μετανάστευσης

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Για «πρωτοφανή» επίπεδα μαζικής μετανάστευσης και για «τυφώνα» που έρχεται στο μεταναστευτικό, έκανε λόγο η αρμόδια Υπουργός Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Σουέλα Μπράβερμαν κατά την ομιλία της στο συνέδριο του Συντηρητικού Κόμματος στο Μάντσεστερ.

Η ινδικής καταγωγής υπουργός και διεκδικήτρια της ηγεσίας του κόμματος μετά από την παραίτηση του Μπόρις Τζόνσον, που θεωρείται πλέον από τα πιο προβεβλημένα στελέχη της πιο δεξιάς πτέρυγας των Τόρις, ανέφερε πως οι Συντηρητικοί έχουν ως «θεμέλιο λίθο» το δικαίωμα του ατόμου να φιλοδοξεί μία καλύτερη ζωή.

Πρόσθεσε όμως πως κανένας δεν μπορεί να αρνηθεί ότι υπάρχουν πολλοί περισσότεροι άνθρωποι που θέλουν να μεταναστεύσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο από όσους η χώρα μπορεί να δεχθεί.

Συνέχισε λέγοντας πως το Ην. Βασίλειο έχει φανεί γενναιόψυχο ως προς την υποδοχή προσφύγων, «αλλά οι πολίτες νοιάζονται βαθύτατα για τους συνολικούς αριθμούς».

Είπε ότι λάθη του παρελθόντος ως προς τη μεταναστευτική πολιτική οφείλονταν στο φόβο των πολιτικών μη χαρακτηριστούν «ρατσιστές», ένας χαρακτηρισμός που δεν αγγίζει όμως την ίδια και τον επίσης ινδικής καταγωγής πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ.

Παρέθεσε δε στη συνέχεια μια σειρά μέτρων που έχουν ήδη εξαγγελθεί με στόχο τη μείωση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών.

Δημοτικός σύμβουλος των Συντηρητικών στο Λονδίνο, ο γνωστός ακτιβιστής για θέματα ομοφυλόφιλων Άντριου Μποφ, διέκοψε την ομιλία της υπουργού διαμαρτυρόμενος για την πολιτική σε θέματα φύλου. Απομακρύνθηκε από την αίθουσα.

Η κα Μπράβερμαν έχει την ένθερμη στήριξη των πιο συντηρητικών μελών και στελεχών των Τόρις, αλλά προκαλεί αντιδράσεις στη πιο μετριοπαθή πτέρυγα, όπως έκανε προ ημερών με την αμφισβήτηση της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες σε ομιλία της στις ΗΠΑ.

Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν πως οι «ηγετικού» χαρακτήρα ομιλίες της το τελευταίο διάστημα υποκρύπτουν αμφισβήτηση του πρωθυπουργού Σούνακ, ο οποίος θα κλείσει το συνέδριο την Τετάρτη με τη δική του ομιλία.

Ο Βρετανός ηγέτης δέχεται κριτική και πιέσεις τόσο εκτός όσο όμως και εντός κόμματος για σειρά θεμάτων ως προς τη μεταναστευτική, φορολογική, κλιματική και κοινωνική πολιτική.

Πηγή: skai.gr