Αεροσκάφη της στρατιωτικής συμμαχίας υπό τη διοίκηση της Σαουδικής Αραβίας που έχει εμπλακεί στον πόλεμο στην Υεμένη από το 2015 βομβάρδισαν στρατόπεδο των σιιτών ανταρτών Χούθι, που θεωρούνται προσκείμενοι στο Ιράν, στην υεμενίτικη πρωτεύουσα Σανάα, μετέδωσε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης η σαουδαραβική κρατική τηλεόραση.

«Η επιχείρηση στη Σανάα αποτελεί άμεση αντίδραση μετά την καταστροφή τηλεκατευθυνόμενου μη επανδρωμένου αεροσκάφους που είχε απογειωθεί προς τη Τζιζάν», σύμφωνα με την ίδια πηγή. Η Τζιζάν, πόλη στο δυτικό τμήμα της Σαουδικής Αραβίας, που βρέχεται από την Ερυθρά Θάλασσα, έχει γίνει επανειλημμένα στόχος επιθέσεων των Χούθι.

Πάντα σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση του σουνιτικού βασιλείου, καταστράφηκαν επτά τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και αποθήκες όπλων στο στρατόπεδο των σιιτών ανταρτών. Δεν διευκρινίστηκε ούτε εάν ούτε πόσες απώλειες υπήρξαν.

Από τα τέλη του Νοεμβρίου, η στρατιωτική συμμαχία υπό τη Σαουδική Αραβία έχει πολλαπλασιάσει τις αεροπορικές επιδρομές της στην υεμενίτικη πρωτεύουσα, όπου λέει πως πλήττει «θεμιτούς» στρατιωτικούς στόχους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις