Χίλαρι Κλίντον για διεύρυνση του ΝΑΤΟ: «Κρίμα, Βλαντιμίρ. Το έκανες στον εαυτό σου» - Δείτε βίντεο

Η Κλίντον αναφέρθηκε επίσης και στον σκεπτικισμό με τον οποίο ενδεχομένως να έβλεπαν οι σύμμαχοι για το αν τελικά θα κατάφερναν οι ΗΠΑ να συγκεντρώσουν την απαραίτητη υποστήριξη στην Ουκρανία λόγω της κληρονομιάς του Τραμπ

Ιδιαίτερα καυστική η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, αναφερόμενη στη διεύρυνση του ΝΑΤΟ, επισήμανε στον Ρώσο πρόεδρο «Κρίμα, Βλαντιμίρ. Το έκανες στον εαυτό σου».

Επιστρέφοντας στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα αποκαλυπτήρια του επίσημου πορτρέτου της, η Κλίντον μεταξύ άλλων εξέφρασε την αποστροφή της για τις πολιτικές του Ρεπουμπλικανού πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, από τον οποίο είχε ηττηθεί στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2016.

Η Κλίντον αναφέρθηκε επίσης και στον σκεπτικισμό με τον οποίο ενδεχομένως να έβλεπαν οι σύμμαχοι για το αν τελικά θα κατάφερναν οι ΗΠΑ να συγκεντρώσουν την απαραίτητη υποστήριξη στην Ουκρανία το 2022 λόγω της κληρονομιάς του Τραμπ που είχε οδηγήσει στην αποξένωση με τους συμμάχους.

«Οι άνθρωποι μπορεί να το αμφισβητούσαν αυτό επειδή είχαμε κάψει τόσες πολλές γέφυρες με τους συμμάχους και τους φίλους μας», είπε σε νυν και πρώην αξιωματούχους.

«Η αποκατάσταση μιας εξωτερικής πολιτικής που στην πραγματικότητα φέρνει τους ανθρώπους κοντά μας, δεν τους απομακρύνει, ήταν δύσκολο εγχείρημα, αλλά επιτεύχθηκε», πρόσθεσε, ευχαριστώντας τον υπουργό Εξωτερικών Antony Blinken για τη βοήθειά του «στην αποκατάσταση της θέσης της Αμερικής».

Η Κλίντον είπε ότι ο Δημοκρατικός Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν επιδίωξε να εκπληρώσει πολλές από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης Ομπάμα, στην οποία η ίδια ήταν η κορυφαία διπλωμάτης των ΗΠΑ και ο ίδιος υπηρέτησε ως αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα.

«Υπερασπίζοντας τη δημοκρατία στην Ουκρανία, επεκτείνοντας το ΝΑΤΟ, κρίμα Βλαντιμίρ, το έκανες στον εαυτό σου», είπε, προκαλώντας γέλια και χειροκροτήματα.

«Πάντα λέγαμε, οι άνθρωποι δεν αναγκάζονται να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ. Οι άνθρωποι επιλέγουν και θέλουν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ», πρόσθεσε.

Η Κλίντον αναφέρθηκε σε αυτό που έβλεπε ως κοινές προτεραιότητες του Μπάιντεν και του Ομπάμα «η επέκταση του ΝΑΤΟ, η αντιμετώπιση της ρωσικής επιθετικότητας και η διαχείριση των προκλήσεων από την Κίνα».

Αστειεύτηκε ότι είχε περάσει πολύς καιρός από τότε που είχε δει το πορτρέτο, που την απεικόνιζε να κοιτάζει μακριά με φόντο μια μεγεθυμένη αμερικανική σημαία.
 

Πηγή: skai.gr