Η Βόρεια Κορέα απελαύνει τον Αμερικανό στρατιώτη που πέρασε παράνομα τα σύνορα

Η Πιονγκγιάνγκ θα τον απελάσει έχοντας ολοκληρώσει την έρευνά της για την «παράνομη» είσοδο του Κινγκ, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι θα απελάσει τον Αμερικανό στρατιώτη Τράβις Κινγκ, ο οποίος πέρασε τα σύνορα από τη Νότια Κορέα κατά τη διάρκεια μιας περιοδείας τον Ιούλιο, σύμφωνα με το BBC.

Η Πιονγκγιάνγκ θα τον απελάσει έχοντας ολοκληρώσει την έρευνά της για την «παράνομη» είσοδο του Κινγκ, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KNCA.

Το KCNA δεν διευκρίνισε πώς, πότε ή πού θα απελαθεί ο Private King.

Η απελευθέρωσή του έρχεται ένα μήνα αφότου η Βόρεια Κορέα παραδέχτηκε την κράτηση του 23χρονου.

Σύμφωνα με το KCNA, ομολόγησε ότι πέρασε παράνομα στη Βόρεια Κορέα «λόγω απάνθρωπης μεταχείρισης στον στρατό των ΗΠΑ, αντιπάθειας για τον ρατσισμό και απογοήτευσης από την άνιση κοινωνία των ΗΠΑ».

«Το αρμόδιο όργανο στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας αποφάσισε να απελάσει τον Αμερικανό στρατιώτη Τράβις Κινγκ, ο οποίος εισήλθε παράνομα στο έδαφος της δημοκρατίας, σύμφωνα με τους νόμους της δημοκρατίας», ανέφερε το KCNA.

Δεν έχουν δοθεί λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας του Τράβις Κινγκ και δεν τον έχει δει κανείς αφότου πέρασε στη Βόρεια Κορέα.

Ήταν σε μια ξενάγηση στην Αποστρατιωτικοποιημένη Ζώνη (DMZ) που χωρίζει τις δύο Κορεές όταν έφυγε από την ομάδα και πέρασε τρέχοντας  τα σύνορα.

Ο Κινγκ είχε τεθεί προηγουμένως σε δύο μήνες κράτηση στη Νότια Κορέα για ακατηγορίες που αφορούσαν σε επίθεση πριν αποφυλακιστεί στις 10 Ιουλίου.
 

Πηγή: skai.gr