Βρέθηκαν οστά στη Λευκωσία

Ανθρώπινα οστά που πιστεύεται ότι ανήκουν σε tουρκοκύπριους αγνοούμενους βρέθηκαν σε προάστιο της Λευκωσίας στη διάρκεια εκσκαφών που διεξάγονται από ειδική ομάδα την οποία απαρτίζουν επιστήμονες από την Αργεντινή και ειδικοί από τις δύο κοινότητες.

Ο εκπρόσωπος της ελληνοκυπριακής πλευράς στη Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοουμένους Ηλίας Γεωργιάδης δήλωσε ότι τα οστά βρέθηκαν σε μεγάλο βάθος και πιστεύεται ότι ανήκουν σε Tουρκοκύπριους που εξαφανίστηκαν στην περίοδο της τουρκοκυπριακής ανταρσίας του 1964.

Υπολογίζεται ότι τα οστά που εντοπίστηκαν ανήκουν σε δέκα άτομα.

Η ομάδα των ειδικών άρχισε ήδη την περισυλλογή και ταξινόμηση των οστών.

Εν τω μεταξύ, δεκαοκτώ ελληνοκύπριοι εθνοφρουροί, που έπεσαν σε μάχη κατά την τουρκική εισβολή του 1974, βρίσκονται θαμμένοι σε ομαδικό τάφο στο κοιμητήριο του κατεχόμενου χωριού Καραβάς της Κερύνειας.

Αυτό αποκαλύπτει στην εφημερίδα "ο Φιλελεύθερος" ο Ανδρέας Ευτυχίου, ο οποίος είχε πάρει μέρος στην ταφή των 18 Εθνοφρουρών.

Ο κ. Ευτυχίου ανέφερε επίσης ότι στην περιοχή Καραβά είναι θαμμένοι άλλοι τρεις Ελληνοκύπριοι ,οι οποίοι όμως ετάφησαν στα σημεία, όπου έπεσαν, και όχι στον ομαδικό τάφο με τους άλλους 18, επειδή τα σώματα τους βρίσκονταν σε προχωρημένη αποσύνθεση.

Από την Υπηρεσία Αγνοουμένων της Κυπριακής κυβέρνησης δηλώθηκε ότι τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα είναι υπόψη των αρμοδίων, οι οποίοι έχουν λάβει όλες τις απαραίτητες ενυπόγραφες καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες.
Πηγή: skai.gr