Βρετανία: Κινητοποίηση και μεγαλειώδες θέαμα για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ - Φωτό- Βίντεο

Χρειάστηκαν «μήνες εκπαίδευσης και αιώνες παράδοσης» για να πραγματοποιηθεί το «μείζον στρατιωτικό θέαμα», σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Μεγάλη ήταν την Πέμπτη η κινητοποίηση, και μεγαλειώδες το θέαμα, για τους εορτασμούς του Πλατινένιου Ιωβηλαίου της βασίλισσας Ελισάβετ που ξεκίνησε την Πέμπτη. 


Σε ένα tweet που δημοσιεύτηκε κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής τελετής Trooping the Color, το υπουργείο δημοσίευσε μια σειρά φωτογραφιών καταδεικνύοντας το εορταστικό κλίμα, και αποκάλυψε ότι στην εκδήλωση συμμετείχαν 1.500 στρατιώτες και αξιωματικοί, 400 μουσικοί, 250 άλογα και 70 αεροσκάφη.

Ελισάβετ


Χρειάστηκαν «μήνες εκπαίδευσης και αιώνες παράδοσης» για να πραγματοποιηθεί το «μείζον στρατιωτικό θέαμα», σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σημειώνεται ότι η Μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου πραγματοποίησε συλλήψεις κατά την τελετή, που όμως δεν χάλασαν το εορταστικό κλίμα. Συνελήφθησαν κάποια άτομα που αποπειράθηκαν να μπουν στην τελετουργική διαδρομή.

Το Trooping the Colour, κατά το οποίο ένα σύνταγμα από τη μεραρχία του βασιλικού οίκου περιφέρει τη σημαία του (colour) ενώπιον των υπολοίπων μονάδων, πραγματοποιείται για να τιμηθούν τα γενέθλια του εκάστοτε μονάρχη κάθε χρόνο από το 1760 και μετά.

Τη νύχτα θα πραγματοποιηθεί η αφή περισσότερων από 3.000 πυρσών σε διάφορα σημεία του Ηνωμένου Βασιλείου και της Κοινοπολιτείας. Ο κεντρικός και πιο εντυπωσιακός πυρσός θα ανάψει στην καλλιτεχνική εγκατάσταση «Tree of Trees» που έχει τοποθετηθεί μπροστά από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Οι εκδηλώσεις για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο έχουν διάρκεια τεσσάρων ημερών, από σήμερα, μέχρι και την Κυριακή 5 Ιουνίου.

Πηγή: skai.gr