Βραζιλία: Τουλάχιστον 45 νεκροί και δεκάδες αγνοούμενοι από κατολισθήσεις αλλά το κέφι συνεχίζεται (βίντεο - φωτογραφίες) 

Στην πολιτεία Σαν Πάολο κηρύχθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε πέντε παραθαλάσσιες πόλεις

Δεκάδες άνθρωποι έχουν χάσει τις τελευταίες μέρες τη ζωή τους από κατολισθήσεις που προκάλεσαν καταρρακτώδεις βροχές στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, ενώ στο γειτονικό Ρίο ντε Τζανέιρο οι καρναβαλικές φιέστες συνεχίζονται με αμείωτο κέφι. 

Τουλάχιστον 45 άνθρωποι έχουν ανασυρθεί νεκροί κάτω από τόνους λάσπης και 38 ακόμα αγνοούνται, καθώς τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις έρευνες στις πληγείσες περιοχές. 

βραζιλια

Στην πολιτεία Σαν Πάολο κηρύχθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε πέντε παραθαλάσσιες πόλεις όπου κατολισθήσεις έκοψαν στη μέση τους κυριότερους οδικούς άξονες, καθιστώντας δύσκολη την πρόσβαση.

Περίπου 2.500 άνθρωποι υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και πολλοί εξ αυτών έχουν μείνει άστεγοι, αναφέρει η κυβερνητική ανακοίνωση.

βραζιλια

Η πόλη Σάο Σεμπαστιάο αριθμεί τον μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων (43), σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση.

βραζιλια

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις σημειώθηκαν σε μια περίοδο κατά την οποία οι παραλίες της Βραζιλίας κατακλύζονται από τουρίστες που θέλουν να απολαύσουν από κοντά τις καρναβαλικές εκδηλώσεις - οι οποίες, παρά την τραγωδία - δεν έχουν ακυρωθεί. 

Οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις στην πολιτεία του Σάο Πάολο ήταν οι τελευταίες μιας σειράς φυσικών καταστροφών που έπληξαν πρόσφατα τη Βραζιλία, όπου η άναρχη δόμηση και οι κακοτεχνίες έχουν συχνά τραγικές συνέπειες κατά την περίοδο των βροχών.

Πηγή: skai.gr