Βόρεια Κορέα: Παρουσίασε το μεγαλύτερο βαλλιστικό πύραυλο για πρώτη φορά από το 2018 (vid)

H Βόρεια Κορέα παρουσίασε το Σάββατο, για πρώτη φορά, έναν μεγάλο διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο (ICBM) στη στρατιωτική παρέλαση που οργάνωσε στην Πιονγιάνγκ για τα 75 χρόνια του κυβερνώντος κόμματος των εργατών. 

Στο μονταρισμένο υλικό που προβλήθηκε από την κρατική τηλεόραση της Βόρειας Κορέας, διακρίνεται ένας ICBM πάνω σε ένα όχημα μεταφοράς που διαθέτει τουλάχιστον 22 τροχούς, είναι δηλαδή μεγαλύτερος από οτιδήποτε άλλο είχε παρουσιάσει στο παρελθόν η χώρα.

Στην ομιλία του ο Κιμ Γιονγκ Ουν, είπε ότι η χώρα θα συνεχίσει να «ενισχύει» το στρατό της για «αυτοάμυνα και αποτροπή». Η Βόρεια Κορέα δεν είχε παρουσιάσει βαλλιστικούς πυραύλους στις παρελάσεις της από τότε που ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Κιμ πραγματοποίησαν την πρώτη τους σύνοδο κορυφής το 2018.

Δηλώνοντας «ευγνώμων» επειδή, όπως είπε, κανένας Βορειοκορεάτης δεν προσβλήθηκε από τον νέο κορονοϊό, ο πρόεδρος της Βόρειας Κορέας υποστήριξε ότι η πανδημία της Covid-19 «δεν θα μπορούσε να αποτραπεί χωρίς τον σοσιαλισμό». Δήλωσε επίσης βέβαιος ότι η κρίση αυτή θα ξεπεραστεί και «οι λαοί των δύο Κορεών θα ενώσουν ξανά τα χέρια».

 

Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr