Επίθεση στο Τελ Αβίβ με επτά τραυματίες, ενώ μαίνεται η ισραηλινή επιδρομή στην Τζενίν - Βίντεο

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο δράστης έπεσε νεκρός από πυρά - Για αντίποινα σε βάρος του Ισραήλ για την επιδρομή στη Δυτική Όχθη μιλά η Χαμάς.

Άγνωστος πραγματοποίησε επίθεση με αυτοκίνητο και με μαχαίρι στην οδό Pinchas Rosen στο Τελ Αβίβ, με αποτέλεσμα να υπάρξουν επτά τραυματίες, σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία.

Οι τρεις εκ των τραυματιών βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Ισραηλινοί αξιωματικοί επιβεβαίωσαν ότι «ο δράστης οδηγούσε στην οδό Pinchas Rosen στο Τελ Αβίβ και στη συνέχεια έριξε το όχημα πάνω σε πεζούς που στέκονταν έξω από εμπορικό κέντρο. Ακολούθως ο δράστης βγήκε από το όχημα και προσπάθησε να μαχαιρώσει τους πεζούς».

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε δύο νοσοκομεία.

Οι ισραηλινές Αρχές χαρακτήρισαν το χτύπημα τρομοκρατικό.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο δράστης έπεσε νεκρός από πύρα.

Χαμάς: Ηρωική επίθεση

Σύμφωνα με την Jerusalem Post, ο εκπρόσωπος της Χαμάς, Χαζέμ Κασέμ, πανηγύρισε για την επίθεση λέγοντας ότι «η ηρωική επίθεση στο Τελ Αβίβ είναι η πρώτη απάντηση στα εγκλήματα εναντίον των ανθρώπων μας στην Τζενίν. Η [ισραηλινή] κατοχή θα πληρώσει το τίμημα για τα εγκλήματα στη Τζενίν. Δοξάζουμε τους ήρωες μας και τους μαχητές μας στη Τζενίν».

Προσοχή σκληρές εικόνες

Σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση της ισραηλινής αστυνομίας, ο «τρομοκράτης» ζούσε στη Δυτική όχθη και έδρασε μόνος του. Πέρασε στο Ισραήλ με ιατρική άδεια.

Πηγή: skai.gr