Κλείσιμο

Πούτιν: Οι κυρώσεις κάνουν τη Ρωσία ισχυρότερη

Η ομιλία του στη σύνοδο κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) ήταν η πρώτη του σε μια διεθνή συνάντηση μετά την ανταρσία της Wagner

Οι κυρώσεις κάνουν τη Ρωσία ισχυρότερη είπε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, κατά την διάρκεια διαδικτυακής συνόδου κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σανγκάης. 

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το BBC, o Πούτιν θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα περιφρόνησης στη Δύση, ανέφερε ότι «η Ρωσία αντιμετωπίζει όλες αυτές τις εξωτερικές κυρώσεις, πιέσεις και συνεχίζει να αναπτύσσεται όσο ποτέ άλλοτε», ενώ διαμήνυσε ότι «η  Ρωσία θα συνεχίσει να αντιτίθεται στις δυτικές κυρώσεις».

Η ομιλία του στη σύνοδο κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) ήταν η πρώτη του σε μια διεθνή συνάντηση μετά την ανταρσία της Wagner.

Ο κ. Πούτιν υποστήριξε τις εμπορικές συμφωνίες μεταξύ των χωρών της SCO σε τοπικά νομίσματα, οι οποίες θεωρούνται ως μια προσπάθεια αμβλύνσεως των κυρώσεων.

Πρόσθεσε ότι περισσότερο από το 80% του εμπορίου μεταξύ Κινέζων και Ρώσων ήταν σε ρούβλια και γιουάν και προέτρεψε τα άλλα μέλη της SCO να ακολουθήσουν την ίδια διαδικασία.

Ο SCO σχηματίστηκε το 2001 από την Κίνα και τη Ρωσία με τη συμμετοχή πρώην σοβιετικών δημοκρατικών της κεντρικής Ασίας – Καζακστάν, Κιργιστάν, Τατζικιστάν, Ουζμπεκιστάν. Αργότερα εντάχθηκαν στο μπλοκ η Ινδία και το Πακιστάν. Στόχος του είναι να αντιταχθεί στη δυτική επιρροή στην περιοχή της Ευρασίας. Η σύνοδος κορυφής SCO του 2023 πραγματοποιείται υπό την ηγεσία της Ινδίας.
 

Πηγή: skai.gr