Βαθαίνει η πολιτική κρίση στην Αρμενία - Οργισμένοι διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση του Πασινιάν - Δείτε βίντεο

 Ο Πασινιάν κατήγγειλε νωρίτερα σήμερα εκείνους που καλούν σε «πραξικόπημα» στη χώρα του, μετά τις στρατιωτικές επιχειρήσεις που ξεκίνησε το Αζερμπαϊτζάν στον θύλακα του Ναγκόρνο Καραμπάχ

Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σήμερα το απόγευμα μπροστά από την έδρα της αρμενικής κυβέρνησης στην πρωτεύουσα Γερεβάν, ζητώντας την παραίτηση του πρωθυπουργού Νικόλ Πασινιάν, ο οποίος κατήγγειλε νωρίτερα σήμερα εκείνους που καλούν σε «πραξικόπημα» στη χώρα του, μετά τις στρατιωτικές επιχειρήσεις που ξεκίνησε το Αζερμπαϊτζάν στον θύλακα του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Ορισμένοι διαδηλωτές φώναζαν: «Νικόλ, προδότη!», «Νικόλ, παραιτήσου!» και «Αρτσάχ! Αρτσάχ!» (σ.σ.: η ονομασία που δίνουν οι Αρμένιοι στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ), σημείωσε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Αντιμέτωπη με εκατοντάδες διαδηλωτές, η αστυνομία έκλεισε τις εισόδους του κυβερνητικού κτιρίου.

Ο κλοιός της αστυνομίας, ο οποίος έγινε στόχος ρίψης μπουκαλιών, αντιστεκόταν απόψε σε ένα πλήθος διαδηλωτών που προσπαθούσε να τον παραβιάσει για να μπει στο κτίριο.

Η αστυνομία έκανε χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Οι διαδηλωτές κατηγορούν τον πρωθυπουργό της Αρμενίας  ότι δεν προάσπισε το Ναγκόρνο Καραμπάχ.

"Δεν είναι δυνατόν να έχουμε έναν ηγέτη που χάνει τα εδάφη μας", φώναξε μέσα από το πλήθος ο Γκεβόργκ Γκεβοργκιάν, βετεράνος των δύο προηγούμενων πολέμων μεταξύ του Γερεβάν και του Μπακού που είχαν ξεσπάσει στο Καραμπάχ (τη δεκαετία του 1990 και το 2000). "Θέλουμε να δείξουμε ότι ο αρμενικός λαός δεν θα εγκαταλείψει τους κατοίκους του Αρτσάχ", η αρμενική ονομασία της περιοχής, πρόσθεσε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

"Αν η κυβέρνηση δεν προστατεύει τους 120.000 συμπατριώτες της (στο Καραμπάχ), τότε είναι ένας προδότης και πρέπει να παραιτηθεί. Ο Πασινιάν δεν σταματά να υπόσχεται ειρήνη επί τρία χρόνια και ωστόσο, είμαστε εδώ, σε έναν τρίτο πόλεμο που άρχισε", δήλωσε άλλος διαδηλωτής, ο Αβετίκ Σαλαμπιάν.

Πηγή: skai.gr