Τραμπ, Μέρκελ και Μέι χαιρετίζουν τη διάσωση των παιδιών στην Ταϊλάνδη

Την περιπετειώδη, επίπονη, αλλά επιτυχημένη διάσωση των 12 παιδιών και του προπονητή τους στην Ταϊλάνδη χαιρετίζει η διεθνής κοινότητα, με τις αναφορές του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, της γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ και της βρετανίδας πρωθυπουργού να είναι από αυτές που ξεχωρίζουν. 

«Εκ μέρους των Ηνωμένων Πολιτειών, συγχαρητήρια στις ταϊλανδέζικες ειδικές δυνάμεις και σε όλους σχετικά με την επιτυχή διάσωση των δώδεκα αγοριών και του προπονητή τους από το επικίνδυνο σπήλαιο της Ταϊλάνδης. Μια τόσο όμορφη στιγμή - όλοι ελεύθεροι, εξαιρετική δουλειά!» ανέφερε χαρακτηριστικά στο λογαριασμό του στο Twitter ο Ντόναλντ Τραμπ. 

Ο εκπρόσωπος της Άνγκελας Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ δήλωσε από πλευράς του: «τόσα πολλά να θαυμάσουμε: την εγκαρτέρηση των γενναίων αγοριών και του προπονητή τους, την ικανότητα και την αποφασιστικότητα των διασωστών».

«Είμαι πολύ χαρούμενη που βλέπω την επιτυχή διάσωση εκείνων που παγιδεύτηκαν στις σπηλιές της Ταϊλάνδης. Ο κόσμος παρακολουθούσε και θα χαιρετίζει τη γενναιότητα όλων όσων συμμετείχαν» σχολίασε η Τερέζα Μέι. 
Πηγή: skai.gr