Άγνωστος άνοιξε πυρ την Παρασκευή κατά του γνωστού τούρκου δημοσιογράφου Τσαν Ντουντάρ έξω από το δικαστικό μέγαρο της Κωνσταντινούπολης, όπου δικάζεται για "αποκάλυψη κρατικών μυστικών, απόπειρα πραξικοπήματος και συνδρομή τρομοκρατικής οργάνωσης". Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Ντουντάρ είναι καλά στην υγεία του, αλλά τραυματίστηκε ένας άλλος δημοσιογράφος. 

Ο δράστης προσέγγισε τον Ντούνταρ την ώρα που μιλούσε σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια του διαλείμματος της δίκης, και πυροβόλησε δύο φορές λέγοντας: «Είσαι προδότης». Ο δράστης συνελήφθη από τις αρχές. Ο δημοσιογράφος κατάφερε να διαφύγει χωρίς να τραυματιστεί.


Ερντέμ Γκιουλ και Kαν Ντουντάρ (Δ) 

Ο Τσαν Ντουντάρ,
αρχισυντάκτης της κοσμικής, αντιπολιτευόμενης εφημερίδας Cumhuriyet και ο συνάδελφός του, Ερντέμ Γκιουλ, είχαν συλληφθεί το Νοέμβριο, καθώς δημοσιοποίησαν βίντεο το οποίο αποδείκνυε ότι οι τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών διευκόλυναν την αποστολή όπλων στη Συρία.

Η σύλληψή τους είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις διεθνώς, ενισχύοντας τους φόβους για περαιτέρω περιορισμό της ελευθερίας του Τύπου στην Ερντογανική Τουρκία. Tόσο ο Ντουντάρ, όσο και ο Γκιουλ αντιμετωπίζουν ποινή ισόβιας κάθειρξης σε περίπτωση καταδίκης.
Πηγή: skai.gr