Το Ιράν καλεί τις ισλαμικές χώρες να επιβάλλουν εμπάργκο πετρελαίου στο Ισραήλ

Ο ΟΠΕΚ+ δεν σχεδιάζει να λάβει καμία άμεση δράση μετά την έκκληση του Ιράν, ανέφεραν στο Reuters δύο πηγές από την ομάδα παραγωγών.

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν προέτρεψε τα μέλη του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας να επιβάλουν εμπάργκο πετρελαίου στο Ισραήλ.

«Ο υπουργός Εξωτερικών ζητά άμεσο και πλήρες εμπάργκο στο Ισραήλ από τις ισλαμικές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των κυρώσεων για το πετρέλαιο, εκτός από την απέλαση Ισραηλινών πρεσβευτών εάν έχουν δημιουργηθεί σχέσεις με το Σιωνιστικό καθεστώς», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Το μήνυμα αυτό γίνεται στο πλαίσιο της έκτακτης συνεδρίασης του OIC που πραγματοποιείται στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, 

Ωστόσο, όπως φαίνεται ο ΟΠΕΚ+ δεν σχεδιάζει να λάβει καμία άμεση δράση μετά την έκκληση του Ιράν, ανέφεραν στο Reuters δύο πηγές από την ομάδα παραγωγών.

Την Τετάρτη ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς πετρελαίου Brent έφτασε τα 93 δολάρια το βαρέλι, καθώς ο κίνδυνος κλιμάκωσης της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή απειλεί να διαταράξει τον εφοδιασμό πετρελαίου από την περιοχή, μετά και την έκκληση του Ιράν. 

Πηγή: skai.gr