«The Devil»: Ποιος είναι ο βαρόνος ναρκωτικών σε Βρετανία με 1.000 followers στο Instagram (vid)

Ένα μεσημέρι στο Wetherspoons του βόρειου Λονδίνου, ο Σελαμέτ Μεχμετάι πίνει μια κόκα κόλα καθώς περιγράφει ήρεμα πώς λειτουργεί το εμπόριο πολλών εκατομμυρίων λιρών κάνναβης.

Ο βαρόνος των ναρκωτικών, του οποίου η Mercedes-Benz αξίας 50.000 λιρών χωρίς μπροστινή πινακίδα είναι παρκαρισμένη κοντά, συμφώνησε να συναντήσει πιθανούς νέους πελάτες αφού επικοινώνησαν μαζί του μέσω της ανώνυμης σελίδας στο Instagram που διαφημίζει την επιχείρησή του.

Ο «Διάβολος», ο οποίος μαζεύει εκατομμύρια από την επιχείρησή του στο εμπόριο ναρκωτικών έχει σελίδα ο Instagram με τίτλο «Albanian Blood». Ο κατά κόσμον Mehmetaj επιδεικνύει τα εργαστήρια κάνναβης και δημοσιεύει βίντεο για να τονίσει ποια είδη είναι διαθέσιμα, ενθαρρύνοντας τους νέους πελάτες να έρθουν σε επαφή.

Όσο η σελίδα του λειτουργούσε, μυστικοί δημοσιογράφοι της Mail που υποδύονταν τους πελάτες ήρθαν σε επαφή μέσω της εφαρμογής κοινωνικών μέσων.

Ο Mehmetaj τους συνάντησε κοντά στο σπίτι του στο Palmers Green. Ο 28χρονος εξηγεί πώς κάθε μήνα προμηθεύει εμπόρους σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο με 2.500 φυτά κάνναβης υψηλής αντοχής και μαζεύει μπουμπούκια για να τα πουλήσει.

Και ξεκαθαρίζει τι συμβαίνει με όσους τολμούν να τον σταυρώσουν: Καυχιέται πώς έκοψε δύο δάχτυλα ενός πελάτη που δεν πλήρωσε - και πήρε τα χρήματά του πριν κόψει ένα πόδι.

Το Instagram αφαίρεσε τη σελίδα μετά από επικοινωνία με την Daily Mail.

Κατά τη συνάντηση τους καυχιόταν ότι απέφυγε την αστυνομία όταν βρέθηκε ένα ρωσικό όπλο που είχε μεταφέρει λαθραία από την Αλβανία και το είχε κρύψει στο αυτοκίνητό του, λέγοντας ότι ο δικηγόρος του είχε ετοιμάσει μια ιστορία η οποία στηριζόταν στο ότι το όπλο δεν ήταν δικό του.


Γέλασε καθώς περιέγραφε πώς οι αστυνομικοί έχασαν μια κρυψώνα κοκαΐνης, κάνναβης και σφαίρες όταν έκαναν έφοδο στο διαμέρισμά του με πέντε υπνοδωμάτια επειδή δεν κατάφεραν να ψάξουν σε ένα δωμάτιο.


Ο Mehmetaj, ο οποίος κατάγεται από την πόλη Tropoja της βόρειας Αλβανίας, έχει αναπτύξει μια ακμάζουσα αυτοκρατορία ναρκωτικών στο Ηνωμένο Βασίλειο - και έναν ακόλουθο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για την προώθηση της.

Πηγή: Daily Mail