Θα γίνει τελικώς η συνάντηση Τραμπ – Κιμ Γιονγκ Ουν

Στις 12 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Κιμ Γιονγκ Ουν όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος.

Η συνάντηση θα γίνει στη Σιγκαπούρη και σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Τραμπ «οι Βορειοκορεάτες θέλουν να προχωρήσουν στην αποπυρηνικοποίησή τους».

Η ανακοίνωση αυτή έγινε λίγο μετά την άφιξη στενού συνεργάτη του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν στον Λευκό Οίκο.

Τον Κιμ Γιονγκ Τσολ υποδέχθηκε ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, Τζον Κέλι, ο οποίος τον συνόδευσε κατά την είσοδο του στην προεδρική κατοικία και συγκεκριμένα στο Οβάλ Γραφείο, όπου συνάντησε τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Βορειοκορεάτης αξιωματούχος παρέδωσε στον Αμερικανό πρόεδρο μία επιστολή από τον Κιμ Γιονγκ Ουν την οποία ο Τραμπ χαρακτήρισε ως «μια ωραία επιστολή».

Ο στρατηγός Κιμ Γιονγκ Τσολ, «δεξί χέρι» του Κιμ Γιονγκ Ουν, συναντήθηκε με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο την Τετάρτη και την Πέμπτη, στη Νέα Υόρκη.

Ο Βορειοκορεάτης στρατηγός, ο οποίος είχε διατελέσει σωματοφύλακας του πρώην Βορειοκορεάτη ηγέτη και πατέρα του Κιμ Γιονγκ Ουν, Κιμ Γιονγκ Ιλ, βρίσκεται σε μία μαύρη λίστα που υπό κανονικές συνθήκες του απαγορεύει να επισκεφθεί τις ΗΠΑ, λόγω του ρόλου του στο στρατιωτικό κατεστημένο της Βόρειας Κορέας.

Όπως ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, του δόθηκε ειδική άδεια να επισκεφθεί τις Ηνωμένες Πολιτείες για τις συναντήσεις που είχε αυτή την εβδομάδα με Αμερικανούς αξιωματούχους.
Πηγή: skai.gr
TAGS: Τραμπ