Τέσσερις νεκροί στην Ισπανία από τον καύσωνα

Στην Ανδαλουσία, ένας 32χρονος πέθανε από θερμοπληξία στο Ποσάδας και μία 84χρονη πέθανε από επιδείνωση της ασθένειας από την οποία έπασχε εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών, ανακοίνωσε η περιφερειακή υπουργός Υγείας Μαρία Χεσούς Μοντέρο.
Στην Εστρεμαδούρα, στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας, ένας 74χρονος θύμα ηλίασης βρέθηκε το Σάββατο πεσμένος στο δρόμο έχοντας χάσει τις αισθήσεις του και οι υπηρεσίες υγείες δεν κατάφεραν να τον σώσουν, ανακοίνωσε η περιφερειακή κυβέρνηση.
Στα Κανάρια, δώδεκα άνθρωποι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία λόγω προβλημάτων που παρουσίασαν εξαιτίας της ζέστης και μία 78χρονη πέθανε, σύμφωνα με το περιφερειακό υπουργείο Υγείας.
Με τους θανάτους αυτούς ανέρχεται σε 11 ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας του καύσωνα στην Ισπανία από την αρχή του καλοκαιριού.
Οι θερμοκρασίες που ξεπέρασαν τους 40 βαθμούς Κελσίου στο κεντρικό και στο νότιο τμήμα της χώρας δεν οφείλονται σε ένα «κύμα καύσωνα» αλλά είναι φυσιολογικές γι` αυτήν την εποχή, ανακοίνωσε το Εθνικό Μετεωρολογικό Ινστιτούτο της Ισπανίας, διευκρινίζοντας ότι οι θερμοκρασίες θα είναι πιο χαμηλές από αύριο, Τρίτη.
Πηγή: skai.gr